Ameninţări cu procese între Oprescu şi ONG-uri pentru Bulevardul Uranus

de:
17 ian. 2011
1 Afișari
Ameninţări cu procese între Oprescu şi ONG-uri pentru Bulevardul Uranus

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat, luni, că se va adresa tribunalului în cazul organizaţiilor neguvernamentale care întârzie, la rândul lor, în justiţie, lucările ce se efectuează în zona Matache pentru traseul Bulevardului Uranus. „Am avut întârzieri ale lucrării în zonă şi am primit factura pe măsură de la constructor”, a motivat Oprescu.

ONG-urile, printre care şi Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul”, susţin că acţiunile demarate de municipalitate pentru demolarea Hotelului Marna şi a Casei Constantin Rădulescu sunt ilegale pe motiv că nu ar avea avizul necesar din partea Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural al ministerului de resort Bucureşti, ambele imobile fiind considerate de patrimoniu. Pe de altă parte, Primăria susţine că deţine documentele necesare şi consideră neîndreptăţite acţiunile ONG-iştilor.

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul a depus, vineri dimineaţă, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, acţiune penală împotriva semnatarilor avizului de desfiinţare a clădirilor Hotelul Marna şi Casa Rădulescu. Plângerea penală a fost îndreptată împotriva celor patru semnatari ai avizului Primăriei, respectiv primarul Sorin Oprescu,  arhitectul-şef Gheorghe Pătraşcu, secretarul general al Primăriei – Tudor Toma şi Mădălin Dumitru ţ şeful Direcţiei de Infrastructură din cadrul PMB, dar şi împotriva a doi lucrători de la Direcţia pentru Cultură care au avizat demolarea.

Lucrările de demolare a Hotelului Marna au demarat în decembrie 2010, ele fiind oprite printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti. Joia trecută, acestea au fost reluate cu toate avizele necesare.

Vezi aici cum va arăta Bulevardul Uranus sau Magistrala Nord-Sud, care ar urma să ajute bucureştenii să treverseze oraşul de un capăt la altul în doar 20 de minute.

Citeşte şi părerea arhitectului-şef al Capitalei: “Abordarea proiectului Bulevardului Uranus a fost deficitară”

Cookies