Ameninţări cu moartea între doctorii de la Institutul de Medicină Sportivă: Un medic, baricadat

de:
25 mai 2016
1 Afișari
Ameninţări cu moartea între doctorii de la Institutul de Medicină Sportivă: Un medic, baricadat

„A fost scandal mare. Doamna doctor Marinescu a ameninţat-o cu moartea pe doamna directoare”, a dezvăluit profesorul doctor Anca Ionescu. Declaraţia a fost confirmată şi de câţiva rezidenţii aflaţi în institut. Directorul Simona Nanoveanu a refuzat dialogul. Doctorul Marinescu a negat că ar fi ameninţat-o cu moartea pe directoare.

Conflictul e de veche durată şi s-a soldat în ultimul deceniu cu două procese, unul civil şi unul legal, între conducerea INMS şi cardiologul Marinescu. Tensiunea a crescut după decesul lui Patrick Ekeng, pe data de 6 mai 2016.

Mijlocaşul camerunez a fost consultat de cardiologul Maria Marinescu pe 12 ianuarie 2016. Doctorul a considerat că fotbalistul nu are nicio problemă cardiacă, însă l-a trimis la o ecocardiografie la Medas, o clinică privată aflată sub contract de imagine cu clubul Dinamo. Cordul lui Ekeng a fost considerat sănătos, însă autopsia a relevat anomalii.

Ulterior decesului, conducerea INMS a ridicat mai multe semne de întrebare în privinţa acuraţii controlului efectuat de cardiolog. Potrivit unor surse din institut, conducerea a început cercetarea disciplinară împotriva colegei cardiolog. La rândul său, Maria Marinescu acuză că directorul Răzvan Buşneag şi directorul adjunct Simona Nanoveanu nu au aviz de liberă practică.

„Ei (n.red – conducerea INMS) nu au avizul de liberă practică şi nici nu sunt specialişti. Nu poţi să tot chemi lumea să fie consultată de persoane care nu au nici măcar pregătirea portarului.  Avizul nu avea parafa mea. Dacă a plecat pe alt nume, acela răspunde”Adriana Maria Marinescu, cardiolog INMS.

Citeşte continuarea pe ProSport.

Cookies