Amenințarea cu bombă de la Park Lake și viteza de reacție: e-mailul a fost verificat după 10 ore

30 dec. 2021
945 afișări
Amenințarea cu bombă de la Park Lake și viteza de reacție: e-mailul a fost verificat după 10 ore
Amenințarea cu bombă de la Park Lake și viteza de reacție: e-mailul a fost verificat după 10 ore

E-mailul de amenințare cu bombă a fost trimis marți noaptea în jurul orei 0.00, dar a fost citit de un polițist a doua zi, la ora 10.00. Explozibilul urma să fie detonat la ora 14.00. Mall-ul a fost evacuat la ora 13.00.

Persoana care a trimis e-mailul de amenințare cu bombă la mall-ul Park Lake este încă căutată de polițiști. Conform legislației române, fapta sa este asimilată terorismului, chiar dacă alerta a fost una falsă.

În mesajul trimis pe e-mail, pe adresa de petiții a Poliției Române, era anunțată amplasarea unei bombe în mall-ul Park Lake care urma să fie detonată după 14 ore, respectiv miercuri, ora 14.00.

Firul evenimentelor. Cum au intervenit autoritățile la mall-ul Park Lake

Mesajul de amenințare cu bombă din cauza căruia autoritățile au evacuat de urgență mall-ul Park Lake din București, fusese primit pe e-mail de către Poliția Română încă de marți noapte, în jurul orei 0.00, însă poșta electronică a fost verificată în jurul orei 10.00.

E-mailul a fost redirecționat către Poliția Capitalei. La rândul lor, polițiștii bucureșteni au intervenit după alte trei ore, alături de reprezentanții Serviciului Român de Informații (SRI), informează Gândul.

Anchetatorii DGPMB ar fi demarat, mai întâi, verificări pentru identificarea persoanei care a trimis mesajul respectiv, în speranța că măsurile de evacuare a mall-ului ar putea fi evitate.

Pentru că nu s-a reușit identificarea acesteia, iar termenul de 14 ore menționat în mesajul respectiv se apropia, în jur de ora 13.00 s-a procedat la evacuarea clădirii și intervenția pirotehniștilor SIAS.

După aproximativ 4 ore de căutări, specialiștii au stabilit că alarma a fost una falsă, iar complexul comercial a fost redeschis publicului. Anchetatorii trebuie acum să identifice persoana care a trimis amenințarea cu atât mai mult cu cât farsa sa este asimilată activităților de terorism.

 

Cookies