Amenințare cu bombă prin mail în București. Brigada antitero a SRI face verificări de urgență la Școala Americană din Capitală UPDATE

02 mart. 2021
118 Afișari
Amenințare cu bombă prin mail în București. Brigada antitero a SRI face verificări de urgență la Școala Americană din Capitală UPDATE

Alertă cu bombă în București marți după amiază, în urma unei amenințări venite prin mail la Școala Americană din Capitală. Autoritățile intervin de urgență pentru a face verificări.

UPDATE

Amenințarea ar fi fost transmisă printr-un email, de o persoană care a cerut bani ca să nu arunce școala în aer. Verificările la fața locului au stabilit că alerta a fost falsă.

UPDATE:

„La data de 02 martie a.c., în jurul orelor 15:00 poliţiştii din  Voluntari au fost sesizaţi cu privire la faptul că la American School of Bucharest ar putea exista un dispozitiv exploziv. În acest context s-a relationat cu echipa pirotehnică din cadrul Serviciului Român de Informatii şi s-a creat un perimetru de siguranţă pentru a fi evacuate persoanele din şcoală”, a transmis IPJ Ilfov.

De asemenea, traficul in zonă a fost restricţionat.

„În continuare se efectuează cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, sub coordonarea procurorului de la  Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea”, a precizat sursa citată.

UPDATE:

Elevii au fost evacuați și sunt în siguranță, aceștia au fost duși pe terenul de sport, iar în prezent clădirea este blocată, au declarat surse din cadrul școlii pentru Ziarul Libertatea.

Echipele Poliţiei Române şi specialiştii pirotehnişti din cadrul Serviciului Român de Informaţii fac verificări, marţi, la Şcoala Americană din Capitală, unde s-a primit o ameninţare cu bombă.

„În urma unui email prin care s-a primit o ameninţare cu bombă, Şcoala Americană a alertat autorităţile. Echipele Poliţiei Române şi specialiştii pirotehnişti din cadrul Serviciului Român de Informatii au ajuns la faţa locului, au demarat procedurile specifice şi se iau măsurile necesare de verificare în astfel de situaţii”, informează SRI.

Vom reveni cu amănunte.

Cookies