ARHIVA B365

STENOGRAME. Puțura despre o judecătoare: Îi dau 2 pumni în gură în Tribunal, îi rup picioarele

STENOGRAME DOSAR OVIDIU PUȚURA. Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, a fost interceptat de procurorii DNA în timp ce punea la cale un plan mafiot pentru a intimida o judecătoare de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, informează Digi24.

El îi povestea unei alte judecătoare acuzată în acelaşi dosar: „O calc cu maşina, pun nişte băieţi să o calce cu maşina”. Acesta era nemulțumit că judecătoarea Corina Iacob nu reușea să dea o decizie favorabilă într-un proces al soției sale.

Ovidiu Puţura i-a promis judecătoarei Corina Iacob că, din funcţia deţinută în Ministerul de Justiţie, îl va ajuta pe fiul acesteia să devină notar stagiar. În schimb, Iacob trebuia să o convingă pe judecătoarea Camelia Năşcuţiu să admită recursul soţiei lui Paţura, într-un proces pe care aceasta îl pierduse la instanţa de fond.

STENOGRAME DOSAR OVIDIU PUȚURA. Se pare că Năşcuţiu s-a dovedit inflexibilă la cererile lui Iacob, lucru ce i-a provocat lui Puţura un acces de furie:

„P.O.: Şi ce mă de nu îi dau doi pumni în gură în Tribunal, de îi rup picioarele, o calc cu maşina… deci.. nu am mai auzit treburi din astea.
CI.: Auzi… să nu cumva să vorbeşti ceva că ştii de la mine… că una, că alta…
P.O.: Nu, îţi dai seama că am… mi-o zis Alina că…
(…)
P.O.: Deci oricum lucrurile sunt foarte simple.
C.I.: Ţi-ai făcut cerere de strămutare?
P.O.: Nu… Nici nu o fac. O calc cu maşina după aia şi gătăm…
C.I.: Măi în ce situaţie mă pui…
P.O.: Stai liniştită, deci nu că o calc eu, îi pun pe doi din ăştia cu.
C.I.: Ce faci?
P.O.: Îi pun pe doi, o calcă cu maşină, stai liniştită, o vezi în spital cu picioarele rupte. N-are rost, nu mă mai stresez, simplu. O calcă ăştia.
C.I.: Te rog frumos… şi eu ce să fac acum…
P.O.: Să te uiţi în dosar şi să faci cum îi… ce rezultă din dosar.
C.I.: Să fac opinie separată?
P.O.: Da.

STENOGRAME DOSAR OVIDIU PUȚURA. De asemenea, procurorii îl acuză pe Puţura de trafic de influenţă şi primire de foloase necuvenite de la Laurenţiu Ţăranu în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în suportarea cheltuielilor aferente unor partide de vânătoare, suportarea cheltuielilor aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei pentru a interveni la judecătorii din dosarul 10792/118/2010 aflat în apel la Curtea de Apel Constanţa şi în care Ţăranu avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile acestuia. Puţura i-a promis să stea liniştit pentru că va lua achitarea.

„În luna noiembrie 2013, Puţura Ovidiu s-a întâlnit cu inculpatul la hotelul „Ioana” de 5 stele din Sinaia, a participat şi la vânătoare fiind foarte încântat că împuşcase un urs şi a luat ca trofeu capul ursului. Cheltuielile de aproximativ 6.000 euro, din care 4.000 euro pentru urs au fost achitate de inculpat”, se arată în referat.

STENOGRAME DOSAR OVIDIU PUȚURA. De asemenea, inculpatul Ţăranu i-a plătit lui Puţura şi un sejur la Mamaia de 500-600 de euro, lucru ce rezultă şi dintr-o altă înregistrare de la dosar.

„Puţura Ovidiu:- Salutare!
Ţ:- Salutare!
Puţura Ovidiu:- Uite am ajuns pe aici şi nu ştiu pe ce nume e făcută rezervarea.( când s-a cazat la Mamaia)
Ţ:- Mă gândeam eu şi la varianta asta.
Puţura Ovidiu:- Da.
Ţ:- Păi, aşteaptă un pic.
Puţura Ovidiu:- Da? Mă suni înapoi?
Ţ:- Da, da.
Puţura Ovidiu:- Da, bine, mersi.”

STENOGRAME DOSAR OVIDIU PUȚURA. Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei Ovidiu Puţura a fost reţinut în această dimineaţă, fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Mai exact, un om de afaceri ar fi plătit pentru vacanţa la mare, dar şi pentru o partidă de vânătoare în schimbul unor favoruri. În plus, Ovidiu Puţura i-ar fi cerut unei judecătoare să dea o decizie favorabilă într-o cauză în care soţia sa era reclamant.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button