Amendă pentru poluare în valoare de 15.000 de lei. Totul s-a întâmplat în Parcul Cișmigiu

17 feb. 2021
95 afișări
Amendă pentru poluare în valoare de 15.000 de lei. Totul s-a întâmplat în Parcul Cișmigiu

Poliția Locală București a anunțat, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook, că administratorul unui restaurant din Parcul Cişmigiu a fost amendat pentru că unitatea era alimentată cu energie electrică produsă de un generator pe motorină, amplasat pe spațiul verde.

Astfel, administratorul trebuie să plătească suma de 15.000 de lei.

„Administratorul unui restaurant din Parcul Cişmigiu a fost sancţionat, luni, de inspectorii DGPLCMB cu amendă în valoare de 15.000 de lei pentru încălcarea normelor de protecţie a mediului. Măsura a fost dispusă după ce poliţiştii locali au descoperit că restaurantul cu pricina era alimentat cu energie electrică produsă de un generator pe motorină.Aparatul era amplasat la loc ferit, în spatele unui paravan din lemn, direct pe spaţiul verde, în mijlocul unui pâlc de copaci.

Cu ocazia verificărilor, inspectorii DGPLCMB au constatat că solul pe care era aşezat generatorul mustea de motorină, iar rădăcinile arborilor din apropiere erau îmbibate cu combustibilul scurs din instalaţie. Mai mult, noxele emanate de agregat erau inhalate de trecătorii ieşiţi la aer curat, pe aleile parcului”, a scris Poliţia Locală Bucureşti, pe pagina sa de Facebook.

În același timp, conform Poliției Locale București, societatea a fost obligată să elibereze spaţiul verde şi să îl readucă la starea iniţială.

„Dacă, în termen de trei zile, generatorul nu va fi relocat, inspectorii DGPLCMB care monitorizează cazul vor emite dispoziţie de desfiinţare a instalaţiei. Acţiunea DGPLCMB face parte dintr-un plan de măsuri elaborat în urma consultării cu reprezentanţi ai societăţii civile, în vederea verificării respectării normelor de protecţie a mediului, atât de către agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în parcurile administrate de municipalitate, cât şi de către cetăţeni. Scopul – protejarea parcurilor din Capitală şi asigurarea de condiţii civilizate de recreere pentru bucureşteni”, mai arată sursa citată.

Sursă foto: Facebook/ Politia Locala Bucuresti – www.plmb.ro

Cookies