Amendă mare primită de o femeie din București care nu și-a sterilizat animalul de companie. „A uitat că dragostea presupune şi obligaţii”

18 apr. 2022
547 Afișari
Amendă mare primită de o femeie din București care nu și-a sterilizat animalul de companie. „A uitat că dragostea presupune şi obligaţii”

O femeie de 39 de ani din București a fost amendată de polițiștii locali cu suma de 5.000 de lei pentru că nu și-a sterilizat animalul de companie, o căţeluşă de rasă comună, fără carnet de sănătate şi microcip. Între timp cățelușa a fătat patru pui, despre care persoana amendată a spus că încă nu s-a hotărât ce să facă cu ei.

Într-o acțiune de verificare, Poliția Locală București a mers în Sectorul 2 al Capitalei pentru a-i controla pe deţinătorii de câini şi pisici ce locuiesc la curte, în zona cartierelor Industriilor, Andronache şi Colentina. 21 de proprietari de animale de companie, care „au uitat” că dragostea pentru patrupede presupune şi obligaţii, au fost sancţionaţi contravenţional şi somaţi să intre în legalitate.

Cea mai aspră sancţiune, în valoare de 5.000 de lei, a fost aplicată femeii în vârstă de 39 de ani. ”A declarat că nu cunoaşte legea referitoare la obligativitatea sterilizării animalelor de companie şi că analizează posibilitatea contestării în instanţă a sancţiunii pe motiv că amenda este prea mare.

‼️Potrivit O.U.G. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, deţinătorii de câini din rase comune sau metişi au obligaţia sterilizării acestora. Nerespectarea acestei prevederi legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei.”, transmite Poliția locală București, care îi atenționează pe toți posesorii de câini fără stăpân să nu uite de răspunderea pe care o au.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies