Amendă după nebunia de la telegondola defectă din Sinaia, unde au rămas blocați și bucureșteni care sperau să schieze. Aglomerația costă 15.000 de lei, a decis ANPC

24 ian. 2023
192 Afișari
Amendă după nebunia de la telegondola defectă din Sinaia, unde au rămas blocați și bucureșteni care sperau să schieze. Aglomerația costă 15.000 de lei, a decis ANPC
Aglomerația de la telegondola din Sinaia. Amenda usturătoare de 15.000 de lei pe care a dat-o ANPC | Sursa foto: Pexels

ANPC (Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor) a dat o amendă de 15.000 de lei, în cazul telegondolei din Sinaia, în urma problemelor tehnice de luni, când oamenii au stat ore în șir la o coadă imensă ca să ajungă la pârtie, în timp ce telegondola era defectă, iar biletele erau puse în vânzare în continuare.

Telegondola cu problemele

Luni, 23 ianuarie 2023, în Sinaia, între cota 1.400 și 2.000, s-a creat o coadă uluitoare la o telegondolă care face legătura între cele două. Instalația nu a funcționat timp de 4 ore, însă biletele au fost puse în vânzare în continuare până când oamenii au început, la prânz, să își spună oful, cartelele fiind suspendate abia atunci, în urma reclamațiilor aduse de oamenii nemulțumiți că așteaptă degeaba.

Un control a fost demarat imediat, o echipă ANPC fiind trimisă la fața locului, unde au găsit mai multe nereguli, operatorul tehnic fiind amendat cu suma de 15.000 de lei. O altă măsură pe care au luat-o cei de la ANPC a fost cea de a obliga operatorul să returneze banii pe care oamenii i-au plătit pentru serviciile care nu au fost prestate.

Ce s-a întâmplat ieri pe pârtie la Sinaia

Telegondola nu a funcționat pe traseul 1.400-2.000 „din cauza depunerilor de gheață și chiciură în zona rolelor, a cablului și a pilonilor (…). Mai mult, la încercarea de degivrare a sistemului, două role s-au spart și au fost înlocuite”, declară ANPC într-un comunicat, conform Libertatea.

Pe parcursul a patru ore, cât timp defecțiunea era reparată, biletele au fost puse în vânzare în continuare, acest lucru ducând la aglomerarea platformei intermediare de la cota 1.400, în același timp, telecabina dintre cele două cote fiind funcționabilă în continuare, cu toate că funcționa la capacitatea sa maximă.

La ora 13:00, cei de la Gondola Sinaia au anunțat că funcționează la capacitate maximă, de asemenea au anunțat că au oprit vânzarea de bilete abia după câteva ore bune de la defectarea instalației.

Cookies