Amendă de 50.000 de lei pentru excavații fără autorizații de construire și fără organizare de șantier în Sectorul 6

10 feb. 2021
70 Afișari
Amendă de 50.000 de lei pentru excavații fără autorizații de construire și fără organizare de șantier în Sectorul 6

O amendă în cuantum de 50.000 de lei a fost aplicată de Serviciului Disciplina în Construcții în Sectorul 6 după ce s-a constatat că la un șantier situat pe Bulevardul Iuliu Maniu au fost executate excavații fără autorizații de construire și fără organizare de șantier.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat, că în urma sesizărilor primite de la cetățeni și a unui control în teren o societate a foost amendată cu 50.000 de lei pentru nerespectarea legislației în vigoare cu privire la organizarea de șantier și excavații fără autorizații de construire.

Mai mult, s-a dispus readucerea terenului la starea inițială.

“În urma sesizărilor primite de la cetățeni și a unui control în teren, Primăria Sectorului 6, prin Poliția Locală Sector 6, a constatat faptul că, la un șantier situat pe Bulevardul Iuliu Maniu au fost executate excavații fără autorizații de construire și fără organizare de șantier. În urma verificărilor, Serviciului Disciplina în Construcții a întocmit proces-verbal de amendă în cuantum de 50.000 de lei și a dispus readucerea terenului la starea inițială. Totodată, deoarece reprezentantul societății în cauză nu a putut pune la dispoziție toate documentele solicitate, inspectorii Serviciului Protecția Mediului au întocmit invitație la sediul instituției, pentru data de 10.02.2021, în vederea finalizării controlului și a dispunerii măsurilor finale”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 6.

Ciprian Ciucu: “Sectorul 6 nu este un sat fără câini”

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a precizat că primise petiții în acest sens.

“Azi dau un mesaj! Sectorul 6 nu este un sat fără câini. Am primit petiții care îmi semnalau că acest mare proiect imobiliar, care are deja birou de vânzări, nu are și autorizație de construire. Nu știu cât mai pot repara din ceea ce a fost deja distrus, voi încerca, dar nu va fi și mai mult distrus în mandatul meu. Nu mă opun dezvoltării, trebuie doar ca aceasta să țină cont și de interesul public si de legi. Cea mai mare reformă pe care am putea să o facem în țara asta este să respectăm și să aplicăm legea”, a postat acesta pe Facebook.

Marți, primarul Ciprian Ciuci se plângea că în primele două luni ale anului autoritatea locală a primit din cota de impozit pe venit 28 de milioane de lei, în loc de 100 de milioane de lei, cum a fost anul trecut.

Polițiștii locali din Sectorul 6 au aplicat recent amenzi de 26.200 lei pentru nerespectarea normelor de salubrizare şi igienizare.

Cookies