Amendă de 30.000 de lei pentru o firmă care a tăiat ilegal 10 copaci în București! Defrișarea, semnalată public de un consilier local

26 ian. 2021
114 afișări
Amendă de 30.000 de lei pentru o firmă care a tăiat ilegal 10 copaci în București! Defrișarea, semnalată public de un consilier local

O firmă a fost sancţionată cu 30.000 de lei de către Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti pentru defrişarea a zece copaci de pe un teren situat pe Str. Apolodor 9, în plus faţă de cei cinci arbori prevăzuţi în avizul Direcţiei de Mediu.

Potrivit unor informaţii transmise de către Biroul de presă al Primăriei Capitalei, firma care a executat tăierile a fost amendată în luna octombrie cu 9.000 de lei pentru defrişarea a trei copaci, iar în luna ianuarie – cu 21.000 de lei pentru defrişarea altor şapte.

Conform avizului eliberat de către Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, pe data de 19 octombrie, pentru incinta proprietăţii din str. Apolodor nr. 9 a fost prevăzută toaletarea a 13 arbori şi defrişarea altor cinci (aflaţi în declin biologic). Avizul Direcţiei de Mediu are o valabilitate de doi ani de la data emiterii şi este valabil numai însoţit de avizul Ministerului Culturii, întrucât locaţia este inclusă în PUZ Zona protejată nr. 90 – Zona Bucur.

Defrișarea, semnalată public

Defrişarea a fost semnalată în spaţiul public de către consilierul local Sector 5 Iustinian Roşca (USR PLUS) pe data de 22 ianuarie.

„Aseară am primit o sesizare privind o presupusă defrişare pe raza Sectorului 5, într-o zonă ferită de ochii trecătorului. Str. Apolodor 9, în spatele ministerelor din zona Parlamentului. Am verificat materialele trimise de cetăţeanul implicat şi dedicat protecţiei mediului; am făcut adrese către cei ce au sau trebuia să facă avizarea şi am cerut detalii suplimentare, respectiv Primăria Capitalei şi Ministerul Culturii.

În această dimineaţă m-am prezentat la faţa locului să constat şi realitatea din teren. (…) Azi se făceau deja măsurători topo. În avizul PMB se vorbeşte de avizarea mai multor copaci condiţionat de avizul de la Ministerul Culturii. Tăieri au mai fost şi anul trecut aşa că nu ştim în baza a ce aviz au pus la pământ copaci absolut sănătoşi”, scria acesta pe Facebook.

Cookies