Amendă de 10.000 lei pentru petarde și materiale pirotehnice. Polițiștii bucureșteni au început controalele

29 dec. 2020
271 Afișari
Amendă de 10.000 lei pentru petarde și materiale pirotehnice. Polițiștii bucureșteni au început controalele

O societate comercială din Sectorul 4 al Capitalei a fost amendată. marți, de poliţiştii bucureșteni cu suma de 10.000 lei, pentru nereguli privind comercializarea de petarde şi materiale pirotehnice.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat marţi activităţi preventiv-reactive în zonele de pe raza Sectorului 4, pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică, în vederea prevenirii şi combaterii comercializării articolelor pirotehnice fără respectarea condiţiilor legale.

Cine a participat la controale

La acţiunea organizată au participat poliţişti din cadrul Secţiei 15, Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Pirotehnice, precum şi un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă, aceştia verificând în zonele a două centre comerciale modul de respectare a Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată, cât şi a HG 1102/2014, privind stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a articolelor pirotehnice.

În urma activităţilor desfăşurate au fost constatate nereguli cu privire la modul de comercializare a produselor pirotehnice, la una dintre societăţile identificate fiind aplicată o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru nerespectarea art. 31 din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

În cadrul acţiunii, au fost confiscate peste 500 bucăţi petarde şi mai multe cutii cu materiale pirotehnice.

De asemenea, au fost desfăşurate activităţi preventive, fiind purtate şi discuţii cu cetăţenii cu privire la riscurile existente în cazul în care nu sunt respectate măsurile legale.

Cookies