Amenajarea și regenerarea spațiului urban din Sectorul 2. Radu Mihaiu îi invită pe cetățeni la dialog

04 iun. 2021
131 Afișari
Amenajarea și regenerarea spațiului urban din Sectorul 2. Radu Mihaiu îi invită pe cetățeni la dialog

Radu Mihaiu caută soluții pentru amenajarea și regenarea spațiului urban din Sectorul 2, astfel, a dezvoltat un parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, filiala București. Primarul vrea să țină cont de problemele punctuale ale zonelor, de nevoile și dorințele oamenilor și îi invită pe locuitorii cartierelor la dialog.

Amenajarea și regenerarea spațiului urban din Sectorul 2

Radu Mihaiu lansează o premieră pentru administrația din București – parte din Anuala de Arhitectură București 2021. Primarul Sectorului 2 caută să genereze cele mai bune soluții pentru cartierele din sector.

„Cum Sectorul 2 este aglomerat, poluat, dezvoltat haotic, cu penurie de parcaje și spații verzi, vrem să ținem cont de expertiza celor mai buni în amenajarea și regenerarea spațiului urban. Îi implicăm direct pentru generarea celor mai bune soluții pentru cartierele din Sectorul 2 și implicit vrem să creștem calitatea vieții oamenilor. Avem un parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România filiala București, ce va colabora îndeaproape cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Asociația Peisagiștilor, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară – Departamentul Peisagistică al Facultății de Horticultură, Școala Națională de Studii Politice și Administrative si cu echipe din AMAIS, StudioBASAR, Baza-Deschidem orașul.”, declară Radu Mihaiu.

În Sectorul 2 vor exista 4 proiecte pilot, la care vor lucra 8 echipe multidisciplinare, ce vor genera soluții inteligente pe care administrația locală le poate implementa.

„Stăm la masă alături de cei mai buni profesioniști, grupați în ateliere de lucru pentru 4 proiecte pilot în Sectorul 2. Vor fi 8 echipe multidisciplinare (arhitecți, urbaniști, peisagiști, specialiști în științe social-urbane), ce vor genera soluții inteligente pe care administrația locală le poate implementa în cele 4 situri. Soluțiile vor fi expuse public, dar vor fi și parte dintr-un ghid de bune practici (util pentru conceperea caietelor de sarcini pentru viitoarele concursuri de soluții de amenajare a spațiilor publice ample).”, spune Primarul Sectorului 2.

Cele 4 zone pilot din Sectorul 2

Radu Mihaiu a declarat că aceste 4 zone pilot sunt problematice. Vor fi analizate și se vor înainta soluții de amenajare și regenerare a spațiului public urban din:

1. Zona Colentina – Mașina de Pâine cu foarte multe blocuri, cu o densitate mare de locuitori și mașini. Spațiile publice trebuie regândite și adaptate la prezent, cu spații verzi, alei, mobilier urban, spații de relaxare, cu accent pe modul de relaționare cu Biserica Sf. Dumitru.
2. Zona Obor ( Aleea Avrig-Chiristigiilor) – alt spațiu public aglomerat, un mix de blocuri și case, străzi înguste, fără nicio relaționare cu Parcul Bucur-Obor. Avem nevoie de soluții deștepte pentru a integra toată această diversitate.
3. Zona Delfinului (str. Renului) cu alt tip de nevoi – blocuri mărginite de blocuri. E nevoie de revitalizarea spațiului verde, a aleilor, a parcajului și a spațiului public.
4. Zona Grădina Ioanid ( intrarea Ion Voicu dinspre Aurel Vlaicu)

Soluțiile de amenajare și revitalizare și regenerare a spațiului urban din cele 4 situri din Sectorul 2 sunt axate pe:

  • îmbunătățirea zonei de pietonal,
  • mobilier urban,
  • iluminat public,
  • amenajări,
  • parcări,
  • îmbunătățirea,
  • maximizarea spațiului verde.

Radu Mihaiu îi invită pe cetățeni la dialog

Radu Mihaiu vrea să facă toate acestea „ținând cont de problemele punctuale, de nevoile și dorințele oamenilor ce locuiesc în zonele respective. Tocmai de aceea, în primă fază, mergem pe teren și dialogăm cu locuitorii cartierelor. Toată luna iunie, Remorca de Cercetare și Activare (RCA) organizează evenimente ce îmbină consultarea publică, cu expozițiile și cercetarea la fața locului a spațiilor publice din zonele pilot. Vrem să știm problemele punctuale, cauzele lor și zonele cu potențial de transformare”.

Locuitorii cartierelor din Sectorul 2 sunt invitați la dialog:

  • Sâmbătă, 5 iunie – pe Șos. Colentina 27 A, în fața Centrului Comercial
  • Duminică, 6 iunie – pe un traseu pe ruta str. Mașina de Pâine 18-20 – Șos. Colentina 19 – str. Mașina de Pâine 12 – Șos. Colentina 9.
  • Programul dezbaterilor: 10:00-14:00.

Sursă foto: Facebook/ Radu Mihaiu

Cookies