Amenajarea camerei de hotel: 5 elemente cheie care vor impresiona oaspeții (P)

03 mart. 2023
45 Afișari
Amenajarea camerei de hotel: 5 elemente cheie care vor impresiona oaspeții (P)
Sursă foto: Amenajarea camerei de hotel: 5 elemente cheie care vor impresiona oaspeții

Amenajarea camerei de hotel spune o poveste frumoasă oaspeților care pășesc în interiorul ei. Pentru a crea o experiență pozitivă clienților, piesele de mobilier hotel și decorațiunile joacă un rol important, decisiv pentru o revenire ulterioară.

Probabil că paturile confortabile cu lenjerie bună nici nu mai trebuie menționate, nu-i așa? Orice oaspete se așteaptă să primească o cameră de hotel cu un pat generos și o saltea confortabilă.

Dar, lucrurile la care poate nu te-ai gândit și care ar crea o impresie foarte bună oaspeților tăi sunt câteva piese de mobilier hotel și alte elemente de decor care pot schimba impresia asupra camerei: o bancă sau un suport de bagaje pentru valize și încălțăminte, un fotoliu confortabil sau două scaune cu o măsuță, un sistem de iluminat modern, un perete accent decorat cu tapet sau o mochetă atât de pufoasă care simți că-ți gâdilă tălpile. Genul acesta de detalii îi fac pe oameni să simtă că li s-a oferit mai mult și să ofere un feedback pozitiv atunci când evaluează camera de hotel.

Îți prezentăm 5 elemente cheie importante în amenajarea camerei de hotel, de care e important să ții cont dacă vrei să-ți impresionezi oaspeții și să revină cu plăcere:

1. Mobilier modular

Cu cât camerele sunt mai versatile, cu atât cresc șansele de a avea mai mulți clienți și automat de a obține mai mult profit. Soluția pentru ca un hotel să adauge mai multe locuri de dormit este de obicei să folosească o canapea extensibilă sau un pătuț de călătorie mobil, dar cea mai frecventă provocare cu aceste opțiuni este că nu oferă un confort optim.

Pentru a oferi o calitate ridicată, atunci când alegi mobilierul de hotel pentru camere ține cont să optezi pentru mobilier modular. Datorită pieselor de mobilier pe care le poți muta în mai multe părți ale camerei, mobila modulară îți oferă posibilitatea să creezi o cameră aerisită și spațioasă, dar în același timp eficient amenajată. Așadar, e bine ca mobilierul de hotel să respecte principiile estetice ale echilibrului și simetriei, astfel încât fiecare piesă în spațiul dat să creeze o simbioză perfect unitară.

2. Design modern

Designul mobilierului de hotel va face ca interiorul camerei să iasă în evidență. Mobilierul cu forme moderne este atractiv pentru multe persoane. Forma neobișnuită a mesei sau a scaunelor, tăblia patului, culoarea contrastantă a rafturilor și designul noptierelor devin elemente de impact în amenajarea camerei de hotel. Aceste detalii unice sunt cele care captează atenția, impresionează și pe care oaspeții hotelului le vor reține cu ușurință.

Zona de dormit este într-adevăr cea care trebuie să ofere senzația de relaxare ce însoțește fiecare noapte petrecută în hotel. Salteaua este foarte importantă, așadar optează pentru un model cu spumă de memorie sau o saltea ortopedică. Foarte utilă poate să fie și o banchetă așezată la capătul patului, mai ales dacă vorbim de o cameră de hotel spațioasă.

3. Materiale antifonice și antialergice

Potrivită pentru designul interior al unei camere de hotel confortabilă și primitoare este o mochetă de calitate, antifonică, de care oaspeții hotelului se vor bucura la fiecare pas. La Dacca de exemplu vei găsi o gamă variată de pardoseli potrivite pentru amenajarea unei camere de hotel, pardoseli rezistente la volum de trafic ridicat și la murdărire, ignifugate și cu o bună absorbanță fonică.

De asemenea, materialele folosite la fabricarea sau vopsirea mobilierului (umpluturile, tapițeria, lemnul) sunt adesea cauza reacțiilor alergice. Prin urmare, este de preferat să folosiți materiale cât mai naturale și să specificați acest lucru deoarece devine un atu pe care oaspeții îl vor aprecia.

4. Accente personalizate

Amenajarea camerei de hotel ar trebui să aibă o caracteristică sau un accent arhitectural. Indiferent dacă optezi pentru un perete mural, o oglindă unică pe toată lungimea peretelui, o mochetă pufoasă și catifelată la atingere sau o colecție de artă personalizată, fiecare cameră de hotel ar trebui să aibă un accent sau o semnătură personalizată.

Acest element de branding și identitate a imaginii hotelului poate deveni un factor diferențiator pentru a vă separa de concurență.

5. Iluminat ambiental

Iluminatul joacă un rol important în amenajarea camerei de hotel pentru crearea unui efect vizual atractiv pe care oaspeții hotelului îl vor aprecia. Corpurile de iluminat pentru camera de hotel transformă orice spațiu dintr-unul obișnuit într-o adevărată experiență pentru oaspeți. Camerele hotelului găzduiesc un număr mare de persoane, fiecare cu gusturi diferite în ceea ce privește preferințele și nevoile de iluminat, tocmai de aceea este important să ai mai multe tipuri de iluminat.

Pentru a oferi întotdeauna iluminarea potrivită pentru diverse cerințe, o cameră de hotel ar trebui să aibă mai multe niveluri de iluminare, de exemplu spoturi pentru iluminare ambientală sau lămpi pe noptiere pentru citit. De asemenea, trebuie să se țină cont și de iluminarea zonei de intrare și de cea a băii, folosind spoturi cu lumină naturală.

Clienții mulțumiți sunt cartea de vizită a oricărui hotel. Pentru a oferi o experiență unică, într-un spațiu armonios, calitatea mobilierului de hotel și a elementelor care compun design-ul unei camere trebuie să primeze.

Înainte ca oaspeții să experimenteze camera unui hotel, ei văd online fotografiile care prezintă interioarele. Citesc recenzii online care vorbesc despre designul interior și despre modul în care se prezintă mobilierul hotelului. Astfel, designul interior al unei camere de hotel influențează impresiile oaspeților.

Așadar, Dacca te ajută investești inteligent în amenajarea camerei de hotel despre care oaspeții tăi vor știi că atunci când fac o rezervare primesc deja un standard de design de înaltă calitate.

Cookies