Ambulanțierii din București și din toată țara amenință cu oprirea activității timp de 2 ore. Vor să discute cu reprezentanții Guvernului

03 feb. 2023
108 Afișari
Ambulanțierii din București și din toată țara amenință cu oprirea activității timp de 2 ore. Vor să discute cu reprezentanții Guvernului
Ambulanțierii din București și din țară amenință cu oprirea activității timp de 2 ore. Vor discuții cu reprezentanții Guvernului

Serviciul de Ambulanță din București și din toată țara anunță o posibilă grevă de avertisment, în care își va opri activitatea timp de două ore. Angajații pregătesc un calendar pentru viitoare proteste și își doresc discuții cu oficialii Guvernului.

Serviciul de Ambulanță este gata să intre în grevă, dacă nu sunt rezolvate problemele

Sindicaliștii vor începe să strângă semnături, începând cu data de 15 februarie, pentru a declanșa greva generală, transmite Antena 3 CNN. Mitingurile se vor desfășura atât în Capitală, cât și în restul României.

Viețile bolnavilor sunt puse în pericol zilnic din cauza lipsei de autospeciale care să intervină atunci când sunt anunțate urgențe. Din acest motiv, liderii sindicatelor sunt dispuși să participe la proteste în fața Guvernului României.

Personalul angajat pe ambulanțe solicită de luni bune întrevederi cu oficialii din Guvern, dar până în acest moment reprezentanții susțin că nu au fost băgați în seama. Ei atrag atenția asupra faptului că există un deficit de personal de peste 40% în toată țara:

Este o perioadă dificilă, ne confruntăm cu această problemă de câțiva ani. Am avea nevoie într-adevăr de suplimentarea posturilor , dar încercăm să acoperim acest deficit prin venirea la ture suplimentare, declară Daniel, asistent medical SABIF.

Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România (FNSAR) transmite că protestele vor continua până când premierul va discuta cu reprezentanții sindicatului. Problemele cu care Serviciul Public de Ambulanță se confruntă durează de ani întregi.

În comunicatul transmis de FNSAR, personalul de pe ambulanțe cere o întrevedere cu premierul pentru a analiza și a soluționa problemele vechi de ani buni. În caz contrar, angajații vor fi nevoiți să pună presiuni și să treacă la o nouă etapă a acțiunilor sindicale.

Raed Arafat este deschis la un dialog pe această temă

Raed Arafat transmite că este dispus să aibă un dialog cu sindicaliștii:

Ce pot să vă spun este că la nivelul Guvernului României, disponibilitatea de dialog a existat în permanență, atât în legătură cu structurile sindicale, cât și în legătură cu structurile patronale. În măsura în care există solicitări punctuale, va exista și un dialog pe această temă.

La nivel național, există 2.300 de ambulanțe funcționale, dar jumătate dintre acestea sunt vechi de 20 de ani, fiind necesară casarea lor.

Raed Arafat transmite că se lucrează la un contract pentru achiziționarea de noi ambulanțe. Nu se știe cu exactitate când se va reînnoi parcul auto al Ambulanțelor din marile orașe.

Cookies