FIT CITY

Ambulanţele sociale vor patrula noaptea, pe străzile Capitalei

Două echipaje ale Ambulanţei Sociale vor continua să patruleze pe timpul nopţii, între orele 22.00 şi 06.00, pentru identificarea persoanelor fără adăpost care habitează pe străzile de pe raza Sectorului 2, în scopul prevenirii cazurilor de îmbolnăviri sau deces, informează administraţia locală.

„Aceste măsuri au fost luate pentru a evita eventualele probleme ce ar fi putut să apară, cauzate de temperaturile scăzute, cum ar fi: degerături, hipotermie, tulburări de ritm cardiac, agravarea bolilor cronice pulmonare si chiar deces”, se precizează în comunicatul transmis de Primăria Sectorului 2.

La adăpostul „Sfântul Pantelimon”, oamenii străzii primesc o masă caldă, baie şi consultaţii medicale asigurate de personalul de specialitate al administraţiei publice locale a Sectorului 2.

Adăpostul este situat pe Şoseaua Pantelimon numărul 500 şi are o capacitate de 54 de locuri (24 pentru femei şi 30 pentru bărbaţi), dormitoare, săli de baie şi cabinet medical, precum şi cele mai bune condiţii de cazare în siguranţă a celor care nu au un acoperiş deasupra capului.

Fiecare persoană în parte este consultată de medicii de pe ambulanţă şi în funcţie de afecţiunile de care suferă, sunt dispune măsurile ce se impun, respectiv internarea într-un spital sau acordarea unui tratament medicamentos sub monitorizarea permanentă a doctorilor care vor urmări evoluţia în timp a bolnavilor.

De asemenea, Primăria Sectorului 4 a anunţat că oamenii străzii pot fi găzduiţi în cadrul Centrului Medico – Social “Sfântul Luca”, pentru a nu îndura gerul năprasnic sub cerul liber. Numai în acest weekend, poliţiştii locali au strâns şapte persoane fără adăpost pe care le-au transportat la centru.

În plus, echipa mobilă se va afla permanent în teren pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi. Vârstnicii singuri, nedeplasabili, izolaţi în locuinţe pe fondul vremii nefavorabile, pot apela 037.275.63.13 şi 037.275.63.14, pentru a primi sprjinul specialiştilor echipei mobile.

Primăria Sectorului 6 informează că, bucureştenii pot anunţa despre situaţia oamenilor fără adăpost la numerele de telefon de urgenţă – 0731624849 (0727.225.480- compartimentul intervenţii de urgenţă). În perioada 25 – 30 ianuarie, echipele de intervenţie au identificat şi condus la adăposturi un număr de 60 de persoane care locuiau pe străzi, numai în Sectorul 6.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button