ARHIVA B365

Ambulanța București va primi mai mulți bani, promite ministrul Sănătății

„Stiu problemele cu care se confrunta, stiu ca deficitul de personal este de peste 40 la suta fata de normativ. Acest deficit nu este de ieri, de azi, ci de ani de zile. Cu toate acestea, in perioadele grele, cu evenimente grave sau de sarbatori, in pofida deficitului de personal, activitatea se desfasoara perfect.

Oamenii renunta la libere, la concedii si vin la serviciu. Ii felicit din tot sufletul si le multumesc pentru efort”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Mediafax.

Romania are nevoie de 28.000 de medici pentru a egala media europeana

Totodata, ministrul Banicioiu a spus ca Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov si-a desfasurat activitatea cu profesionalism in perioada sarbatorilor pascale.

De asemenea, Nicolae Banicioiu a declarat ca vor fi alocate resurse si pentru gestionarea unui Sistem National integrat de management al marilor urgente, care ar urma sa functioneze atat in regim intraspitalicesc, cat si in regim prespitalicesc.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI), Alis Grasu, 2.638 de oameni au solicitat interventia ambulantei cu ocazia Pastelui din 2014, cu 2,13% mai multe decat in aceeasi perioada a anului precedent.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button