Ambasadorul Rusiei: Sunt foarte îngrijorat de evenimentele din jurul rafinăriei Lukoil

de:
06 oct. 2014
0 Afișari
Ambasadorul Rusiei: Sunt foarte îngrijorat de evenimentele din jurul rafinăriei Lukoil

„O preocupare aparte o provoaca faptul ca in cadrul masurilor de ancheta s-a dispus ca uzina sa opreasca productia, ceea ce a pus in pericol functionarea intregului lant de productie al companiei Lukoil din Romania”, precizeaza Oleg Malginov, conform unei declaratii de presa transmise luni de Ambasada Federatiei Ruse in Romania si citata de Agerpres.

Ambasadorul rus sustine ca, de cand activeaza in Romania, compania Lukoil a fost verificata „de multe ori” de catre „organele corespunzatoare de control”.

„Ultima verificare s-a terminat anul trecut. (…) Intreprinderile Lukoil au indeplinit intotdeauna toate dispozitiile scrise in adresa lor. Impreuna cu aceasta, vreau sa subliniez in mod special ca, in cursul tuturor verificarilor, intreprinderea nu s-a oprit niciodata si ciclul de productie nu s-a intrerupt niciodata”, declara Oleg Malginov.

CITEȘTE ȘI: SECHESTRU ASIGURATOR pe stocurile Lukoil. Prejudiciul adus statului român – 230 milioane de euro

Oficialul rus mai sustine ca „si acum conducerea uzinei procedeaza in conformitate totala cu legislatia romaneasca, indeplinind in mod ireprosabil toate dispozitiile organelor romanesti de control si de ancheta si ramane deschisa pentru colaborare ulterioara”.

„Sper ca ancheta se va face nepartinitor si obiectiv in cadrul legii si tinand cont in mod cuvenit de interesele atat ale mediului de afaceri, cat si ale muncitorilor, precum si de interesele relatiilor ruso-romane. Cred ca sistemul de justitie din Romania va da dovada de competenta si de concordanta cu cele mai inalte standarde de drept. Vom urmari atent dezvoltarea situatiei in jurul rafinariei Petrotel-Lukoil”, afirma Oleg Malginov.

Oficialul rus aminteste faptul ca Lukoil activeaza pe piata romaneasca de mai mult de 15 ani, timp in care „si-a indeplinit intotdeauna toate angajamentele in mod constiincios si a respectat strict legislatia romaneasca”.

Potrivit diplomatului rus, Lukoil a creat mii de locuri de munca, a platit regulat impozite la bugetul Romaniei, a acordat sprijin comunitatilor locale, a investit in sustinerea ecologiei, perfectionarea structurilor de acordare a asistentei medicale de urgenta, in dezvoltarea surselor netraditionale de energie, i-a ajutat pe copii invalizi si orfani si a facut mult pentru pregatirea profesionala a inginerilor romani pentru munca in domeniul energetic.

„Intr-un cuvant, activitatea Lukoil a devenit un element important constructiv si in economia nationala, si in relatiile ruso-romane”, mai apreciaza ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti.

Parchetul a instituit sechestru asigurator asupra stocurilor de materii prime detinute de Lukoil in tank-urile, conductele de transfer si rezervoarele care apartin sau se afla in custodia Oil Terminal SA, pana la concurenta sumei de un miliard de lei, potrivit unui raport transmis de Oil Terminal Bursei Romane de Valori. 

Cookies