Ambasadorul Rusiei la București, despre incidentul cu mașina izbită în gardul misiunii diplomatice: Act terorist 

06 apr. 2022
978 Afișari
Ambasadorul Rusiei la București, despre incidentul cu mașina izbită în gardul misiunii diplomatice: Act terorist 
Ambasadorul Rusiei la București, despre mașina care s-a izbit în gardul misiunii diplomatice: A fost act terorist  | Sursa foto: Tudor Bogdan Teodorescu, Facebook

Ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a declarat că incidentul de azi-dimineață, când o maşină s-a izbit în gardul misiunii diplomatice ruse la Bucureşti ar putea fi numit un „act terorist”, scrie agenția TASS.

De fapt, a avut loc un atac terorist în această dimineaţă, deşi sunt multe circumstanţe care fac acest incident mai greu de înţeles. (…) Atmosfera care se instalează treptat aici (la București, n.red.) este foarte tensionată. Ambasada a primit în mod repetat ameninţări directe prin e-mail că va fi «aruncată în aer», a primit amenințări de răzbunare”

Agenția oficială de presă din Rusia mai scrie că incidentul a fost o „acţiune planificată” şi că, înainte să accelereze spre gardul Ambasadei, şoferul le-ar fi strigat ceva paznicilor.

Rusia anchetează incidentul de la Ambasada rusă la București

Între timp, preşedintele Comitetului de Anchetă de la Moscova, Aleksandr Bastrâkin, a dat ordin pentru deschiderea unei anchete privind  circumstanţele incidentului de la Ambasada Federaţiei Ruse din România. Declanșarea investigației a fost anunțată de serviciul de presă al instituţiei, citat de agenţia  TASS:

Pentru stabilirea detaliilor incidentului, şeful Comitetului de Anchetă a dispus ca anchetatorii să ceară Ministerului rus de Externe informaţiile necesare pentru investigarea datelor

Anchetatorii de la București exclud varianta unui act terorist

Între timp, la București, procurorul de caz a exclus varianta unui act terorist. Procurorul Bogdan Staicu a spus că, așa cum arată primele  date, bărbatul a intrat cu mașina în gardul ambasadei și  și-a dat foc. De altfel, în mașina lui au fost găsite mai multe recipiente cu substanțe inflamabile:.

În felul acesta s-a produs incendiul din interiorul mașinii, rezultatul fiind carbonizarea bărbatului. Acestea sunt datele la momentul actual. Cu siguranță nu este o stare de fapt stabilită cu certitudine, dar pe baza datelor existente aceasta este situația de fapt conturată momentan.

Bărbatul care s-a izbit cu mașina în gardul Ambasadei ruse la București și și-a dat foc și a murit. Este vorba de Bogdan Drăghici, președintele Asociației T.A.T.A., iar gestul său vine a doua zi după ce a fost condamnat, în primă instanță, la 15 ani de închisoare pentru că și-a agresat sexual fiica.

Cookies