Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti şi Nicuşor Dan au dormit o noapte în stradă VIDEO

de:
09 oct. 2016
0 Afișari
Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti şi Nicuşor Dan au dormit o noapte în stradă VIDEO

Într-o postare pe Facebook, liderul USR precizează că și-a petrecut noaptea pe stradă, totuși în condiții mai bune decât cele în care se află oamenii fără adăpost. Dan a precizat că cei care au făcut acest gest au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor grave prin care trec oamenii fără locuință.

Mi-am petrecut noaptea în stradă. Împreună cu ambasadorul Marii Britanii în București, domnul Paul Brumell, și alți 25 de oameni, mulți dintre ei angajați ai ambasadei sau voluntari britanici. În saci de dormit, pe asfalt mai întâi și apoi, adăpostiți de ploaie, într-un cort. Oricum, în condiții mult mai bune decât oamenii fără adăpost.

Am dorit, la invitația Asociației Casa Ioana, să atragem atenția asupra problemelor groaznice pe care le au oamenii fără adăpost în București și nu numai. Indiferent de cauzele care i-au dus pe acești oameni în stradă, noi trebuie să arătăm solidaritate cu ei. Administrația trebuie să ofere acestor oameni măcar servicii minimale privind adăposturi de noapte, îngrijire medicală și consiliere psihologică și, la fel de important, servicii de reconversie profesională pentru că acești oameni să aibă șansa să-și găseasca un loc de muncă„, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Cookies