Ambasadorul Israelului la București, după atacul de amploare pornit sâmbătă de Hamas: „Suntem foarte hotărâți să ne apărăm”

07 oct. 2023
532 Afișari
Ambasadorul Israelului la București, după atacul de amploare pornit sâmbătă de Hamas: „Suntem foarte hotărâți să ne apărăm”
Ambasadorul Israelului la București, după atacul de amploare pornit sâmbătă de Hamas: „Suntem foarte hotărâți să ne apărăm”

Ambasadorul Israelului la București, Reuven Azar, a oferit declarații și a mulțumit autorităților române care și-au manifestat susținerea față de Israel în urma atacului pornit de organizația Hamas în dimineața zilei de sâmbătă. Azar a recomandat puternic turiștilor să se adăpostească și să nu iasă pe străzi.

Ambasadorul Israelului la București, Reuven Azar, a oferit primele reacții în urma atacului declanșat de Hamas asupra sudului și centrului Israelului în dimineața zilei de sâmbătă. Astfel, acesta a mulțumit pentru susținerea și încurajarea primită din partea oficialilor și ai societății române și a avertizat cu faptul că scopul Hamas este de a distruge statul Israel, astfel că purtarea unor negocieri este aproape imposibilă, conform News.ro.

„Mulţumim preşedinelui Iohannis şi premierului Ciolacu şi, de asemenea, ministrului de Externe, Luminiţa Odobescu, pentru mesajele puternice de susţinere. Primim multe astfel de mesaje de susţinere din România, de la întreaga societate, din Parlament. Suntem încurajaţi de această puternică susţinere care vine din România. Suntem foarte hotărâţi să ne apărăm”, a declarat, sâmbătă, la Antena 3, ambasadorul din Israel la Bucureşti, Reuven Azar.

Ce recomandări oferă ambasadorul Israelului turiștilor

Potrivit ambasadorului israelian, atacul a venit într-o perioadă de sărbătoare, mai exact în ziua de Shemini Atzeret, astfel că populația a fost luată total prin surprindere. Azar a condamnat membrii Hamas, acuzându-i că nu au „înțelegere” pentru viețile poporului israelian.

Când vine vorba de recomandări, Reuven Azar a transmis că momentan toate persoanele au fost sfătuite să se adăpostească și să asculte informările autorităților:

„Forţele noastre de apărare au transmis deja recomandări populaţiei şi turiştilor, să rămână unde sunt, să se adăpostească în adăposturi, să nu iasă din casă în acest moment. Avem un sistem sofisticat de alarmare a populaţiei, care anunţă de câte ori un atac cu rachete este lansat, sunt astfel de sirene în jurul tuturor clădirilor importante. În acest moment, aeroporturile sunt deschise (…) zborurile sunt operate conform programului”.

Nu în ultimul rând, ambasadorul a explicat că rezolvarea diplomatică a acestui conflict este foarte puțin probabilă, deoarece membrii Hamas au „jurat” că „vor distruge statul Israel”. Potrivit lui Reuven Azar, membrii Hamas sunt nu doar „duşmanii israelienilor, ci şi al lumii arabe în general (…) al tuturor ţărilor care vor să facă pace, ei vor să submineze aceste eforturi de pace”.

CITEȘTE ȘI

FOTO | Cum arată primul tren cumpărat de România în ultimii 20 de ani. Trenul va fi livrat până la finalul anului și va circula pe ruta București – Constanța

„Aruncă-te, dacă tot te arunci!”. Un bărbat de 32 de ani din București a sărit de pe un bloc de 10 etaje sub privirile soției și ale vecinilor. Medicii nu au putut să-i salveze viața

METEO | ANM a emis prognoza de weekend pentru București. Cum va fi vremea azi și mâine

Cookies