Ambasadorul Germaniei a transmis un mesaj către familiile victimelor din Colectiv

de:
11 dec. 2015
3 Afișari
Ambasadorul Germaniei a transmis un mesaj către familiile victimelor din Colectiv

Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, a deschis vineri după-amiază cea de-a IV-a ediție a Târgului tradițional german de Crăciun, urându-le sărbători fericite și un an pașnic celor câteva sute de vizitatori prezenți la eveniment și transmițând totodată familiilor victimelor din Colectiv un gând pios.

El a mărturisit că anul petrecut în România a fost unul „cât se poate de palpitant, cu multe împliniri și satisfacții”, dar a amintit că 2015 a fost și an marcat de catastrofe naturale, precum cutremurul din Nepal, de amenințările cu acte teroriste ale ISIS, dar și de „cumplita” tragedie din clubul Colectiv.

„În această seară doresc să transmit mai cu seamă familiilor și prietenilor victimelor tragicului incendiu următorul mesaj: gândurile mele, ale noastre sunt îndreptate către dumneavoastră!”, a spus Werner Hans Lauk, potrivit Agerpres.

Ambasadorul german a amintit că există mulți oameni a căror situație este grea și a precizat că și anul acesta încasările de la Târgul de Crăciun vor fi alocate unui scop caritabil, fiind destinate unor persoane care au devenit victimele traficului de persoane și care necesită ocrotire, unor persoane vârstnice și ca sprijin financiar pentru îngrijirea unor persoane cu afecțiuni incurabile.

El le-a dezvăluit celor prezenți că oaspetele de anul acesta al târgului este „Îngerașul de Crăciun” („Christkind”), întruchipat de o tânără cu bucle blonde și straie aurii, venit de la Nurnberg, spre a-i încânta pe micuții vizitatori, ca și pe părinții acestora.

„Figura Îngerașului de Crăciun este deseori atribuită reformatorului Martin Luther în unele regiuni ale Germaniei, mai ales în cele protestante, Îngerașul de Crăciun fiind cel care a preluat rolul Sfântului Nicolae de a aduce copiilor daruri”, a spus diplomatul german.

Într-o atmosferă specifică sărbătorilor de iarnă, Ambasada Germaniei la București a organizat, vineri, între orele 16,00 — 20,00, în parcarea de lângă misiunea diplomatică, un târg tradițional de Crăciun, la care au fost oferite spre vânzare specialități tipic germane dulci și sărate, decorațiuni de Crăciun și obiecte de artă lucrate manual, lumânări, jucării de lemn.

 

Cookies