ȘTIRI

Ambasadorul britanic la Bucureşti, preocupat de problemele de la votul din Londra

„M-am întâlnit azi cu Ministrul pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, pentru a discuta nemulţumirile românilor care au încercat să voteze la Londra, ieri”, a scris ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti pe Twitter, scrie realitatea.net.

Peste 1.000 români care nu au putut vota la cele trei secţii de vot de la Londra au protestat, după închiderea urnelor, în faţa ambasadei şi a sediului ICR, sub supravegherea forţelor de poliţie. La faţa locului, au sosit maşini de poliţie şi 10 – 12 agenţi. Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a afirmat că votul a fost îngreunat în Marea Britanie întrucât în birourile electorale ar fi trebuit să fie şapte membri, însă au existat situaţii în care s-au prezentat doar patru sau cinci persoane, iar la cozi aşteptau „sute sau o mie de persoane”.

Ion Jinga a afirmat că în Marea Britanie au fost organizate 11 secţii de votare, dintre care trei la Londra.

CITEŞTE ŞI: Vot cu scandal la Paris și la Londra – S-a cerut intervenția Poliției

REZULTATE FINALE ÎN DIASPORA LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE DIN 2014: IOHANNIS, PONTA, MACOVEI – KLAUS IOHANNIS ESTE PREFERATUL ROMÂNILOR DIN STRĂINĂTATE, CU 30% DEASUPRA LUI VICTOR PONTA. 
 
Peste 160.000 de români au votat la ALEGERILE PREZIDENȚIALE, în cele 294 de secţii din străinătate. Cei mai mulţi votanţi fiind în Italia, Spania şi Republica Moldova, a anunţat, luni, Biroul Electoral Central (BEC), citat de Mediafax. – 
 
REZULTATELE FINALE ÎN DIASPORA, AICI

Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button