Ambasadorii SUA şi Marii Britanii au împărţit mâncare caldă oamenilor străzii din Capitală

de:
16 dec. 2015
0 Afișari
Ambasadorii SUA şi Marii Britanii au împărţit mâncare caldă oamenilor străzii din Capitală

Miercuri la prânz, în faţa unor rulote amplasate în zona Gării de Nord din Capitală, într-un perimetru de câţiva metri pătraţi, sute de oameni fără adăpost aşteptau la coadă să primească o porţie de mâncare – supă de pui caldă şi o bucată de pâine, scrie Mediafax.

După ce aşteptau chiar şi câteva ore la coadă, oamenii se aşezau la două mese lungi, din lemn, amplasate lângă cele două corturi, şi mâncau în linişte porţia primită.

Violeta, care de o lună şi jumătate locuieşte în gară împreună cu băieţelul ei de patru ani, stătea retrasă într-un colţ al mesei. Ea a spus că singurul care s-a bucurat de supa caldă a fost copilul şi, cu lacrimi în ochi, se uită la el cum mănâncă. A primit un singur ticket de masă şi a preferat să ştie că micuţul va avea ceva cald în stomac pentru prima dată în ultima săptămână. La ea nu se mai gândeşte de mult.

Mulţi dintre cei care s-au aşezat la coadă sunt în aceeaşi situaţie – trăiesc pe stradă, din mila trecătorilor, iar supa de pui este prima masă caldă de care se bucură în ultima vreme. S-au aşezat la rând încă de dimineaţă, în speranţa că vor prinde o porţie de mâncare. Pe unii însă, foamea şi frigul i-au făcut să-şi piardă răbdarea, iar jandarmii prezenţi au fost nevoiţi să intervină pentru a calma spiritele.

Numărul porţiilor de supă a fost limitat, doar 300 de oameni primind mâncare.

Cookies