ARHIVA B365

Ambasadele Olanda, SUA și Marii Britanii critică păstrarea imunității prin vot

„Ambasada Olandei urmăreşte cu îngrijorare şi cu surprindere evoluţiile privind ridicarea imunităţii, în special date fiind recentele promisiuni ale partidelor politice privind angajamentul de a lupta împotriva corupţiei. Credem cu tărie că legea se aplică tuturor, în acelaşi fel” – anunță Ambasada Olandei.

„Nu comentăm cu privire la cazuri individuale, dar considerăm că un principiu de bază al democraţiei este faptul că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv pentru a evita tragerea la răspundere a unor persoane”, se arată în răspunsul misiunii diplomatice, după ce Senatul a respins ridicarea imunităţii senatorului Dan Şova.

„Trebuie să se permită anchetarea cazurilor de corupţie şi aplicarea legii”, mai precizează Ambasada SUA, la cererea Hotnews.

Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti arata ca este de acord cu principiul fundamental ca „nimeni nu este mai presus de lege”, intr-un raspuns la o intrebare pusa de HotNews.ro despre votul Senatului in cazul Dan Sova. Ambasada citeaza ultimul raport MCV, care arata ca „DNA a avut un succes limitat în a convinge Parlamentul să răspundă pozitiv cererilor sale pentru ridicarea imunității unor parlamentari, pentru a permite începerea unor investigații și aplicarea măsurilor de arest preventiv”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button