Ambasada SUA reacţionează după difuzarea colindului antisemit pe TVR 3

de:
12 dec. 2013
0 Afișari
Ambasada SUA reacţionează după difuzarea colindului antisemit pe TVR 3

„Intoleranța și ura sunt inacceptabile și nu trebuie să fie încurajate, mai ales prin intermediul televiziunii publice. Apreciem poziția oficialilor români de condamnare a difuzării colindului și apelăm la toți românii, persoane fizice și persoane publice, să respingă rasismul și pe cei care susțin astfel de acte ca expresie acceptabilă a identității culturale”, susţine Ambasada SUA într-un comunicat de presă. 

Postul public TVR 3 a difuzat, vineri, în cadrul emisiunii de relansare a canalului, un colind antisemit, fiind reclamat la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22. Detalii, aici. 

Societatea Română de Televiziune (SRTv) spune că alegerea colindelor interpretate de Ansamblul „Dor transilvan” în timpul emisiunii în direct „Alege verde” de la TVR 3 a aparţinut Centrului de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale Cluj, fapt pentru care a sesizat Consiliul Judeţean. VEZI AICI Cum explică Societatea Română de Televiziune difuzarea unui colind antisemit la TVR3. 

CITEŞTE ŞI Ambasada Israelului la Bucureşti: Colindul difuzat pe TVR 3 a inclus mesaje puternice antisemite. 

Cookies