ARHIVA B365

Ambasada SUA despre neridicarea imunităţii lui Cosma: ”Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege”

Ambasada SUA a anunţat marţi că nu comentează anchete în desfăşurare, dar a subliniat că toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice, informează Mediafax. „Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice”, se arată în răspunsul misiunii diplomatice.

Totodată, Ambasada SUA la Bucureşti a subliniat că nu face „comentarii cu privire la cazuri sau anchete aflate în desfăşurare”.

Camera Deputaţilor a respins, luni, prin vot secret, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma.

Cererea ministrului Justiţiei referitoare la încuviinţarea arestării preventive a deputatului Vlad Cosma a întrunit 105 voturi favorabile.

Un număr de 222 deputaţi au votat împotriva cererii Ministerului Justiţiei.

Anterior, luni, Comisia juridică a respins cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma.

Raportul negativ al comisiei a fost adoptat cu 7 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” şi 3 abţineri.

Votul a fost dat după audierea deputatului Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenţă.

Înainte de votul din plenul Camerei Deputaţilor, grupurile PNL, PPDD, PDL şi neafiliaţii şi-au anunţat opţiunile, în timp ce PSD nu a anunţat cum votează.

Premierul Victor Ponta a votat primul, în plen, în privinţa cererii Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, urmat de membrii Cabinetului său, deputaţi. Ponta a fost urmat la vot de Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Mircea Duşa, Rovana Plumb şi Dan Nica.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button