ȘTIRI

Ambasada SUA, despre cazul Borbely: Toţi oamenii sunt egali în faţa legii

„Unul dintre principiile de baza ale democratiei este ca toti oamenii sunt egali in fata legii”, a precizat Ambasada SUA, dupa ce Camera Deputatilor a decis, miercuri, respingerea cererii de incuviintare a urmaririi penale in cazul lui Laszlo Borbely, informează Hotnews.ro.

Misiunea diplomatica a reamintit, totodata, ca nu comenteaza cazuri individuale.

Reactia Ambasadei SUA survine dupa ce, miercuri seara, un oficial al Comisiei Europene a precizat, referindu-se la decizia Camerei Deputatilor, ca Executivul de la Bruxelles va monitoriza indeaproape evolutiile.

„Politica noastra este de a nu comenta cazuri individuale, dar, desigur, vom monitoriza indeaproape evolutiile”, a declarat un oficial al CE.

Camera Deputatilor a respins, miercuri, cererea de incuviintare a urmaririi penale in cazul lui Laszlo Borbely.

Comisia juridica a avizat favorabil, acum doua saptamani, cererea Procurorului general de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Borbely.

Fostul ministru al Mediului Laszlo Borbely a declarat, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, ca redeschiderea dosarului sau privind inceperea urmaririi penale, printr-un simplu denunt, reprezinta „un abuz clar” din partea unor procurori.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button