ARHIVA B365

Ambasada Japoniei cere îmbunătăţirea condiţiilor de pe aeroporturile din România

„Ambasada Japoniei doreşte să se implice şi mai mult în menţinerea siguranţei şi a liniştii cetăţenilor japonezi care locuiesc sau vizitează România. În acest scop, considerăm că este necesară îmbunătăţirea condiţiilor din cadrul aeroporturilor, astfel încât străinii veniţi pentru prima dată în România să le poată folosi în siguranţă. De asemenea, autorităţile competente trebuie să ia urgent toate măsurile necesare pentru ca un astfel de incident să nu se mai repete pe viitor”, se arată într-o declaraţie a Ambasadei Japoniei transmisă Mediafax.

Ambasada Japoniei mai anunţă că uciderea studentei de 20 de ani Yutika Masuno, săptămâna trecută, în zona Aeroportului Internaţional „Henri Coandă”, reprezintă „un incident extrem de regretabil, o crimă violentă lipsită de suflet”, transmiţând sincere condoleanţe familiei victimei.

Totodată, Ambasada menţionează că „este de dorit ca, în cazul în care există instituţii gazdă de partea română, reprezentanţii acestora să ia cu responsabilitate toate măsurile necesare pentru primirea în siguranţă a oaspeţilor japonezi”, se adaugă în poziţia misiunii diplomatice japoneze.

Şeful adjunct al misiunii diplomatice a Japoniei, Yoshikiro Katayama, a precizat că la producerea acestui eveniment tragic ar fi contribuit şi neglijenţa asociaţiei de studenţi din Craiova, care nu a mers să o întâmpine pe tânara japoneză la aeroport, deşi aceasta solicitase de mai multe ori acest lucru în mesajele sale.

„Am mulţi prieteni români şi ştiu cât de primitor poate fi poporul român. Din nefericire, în acest caz organizaţia gazdă a studenţilor din Craiova nu a mers să o întâmpine pe tânăra venită pentru prima dată în România. Fiind îngrijorată, ea a cerut explicit în mesajele ei să fie aşteptată la aeroport, dar aceştia i-au dat doar nişte indicaţii vagi despre cum să ajungă cu un tren de noapte în Craiova. Din păcate, această neglijenţă a avut urmări extrem de tragice”, a afirmat Yoshikiro Katayama, potrivit poziţiei transmise de Ambasadă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button