Amânare în primul termen din procesul președintelui Iohannis, pentru recuperarea casei din Sibiu

de:
04 ian. 2016
0 Afișari
Amânare în primul termen din procesul președintelui Iohannis, pentru recuperarea casei din Sibiu

Avocații bucureșteni ai președintelui, de la firma Mușat și asociații, au fost astăzi în fața judecătorilor Curții de Apel Brașov. Magistrații au decis, însă, amânarea procesului, pentru data de 25 ianuarie, informează turnulsfatului.ro..

Potrivit legii, exercitarea contestației în anulare nu suspendă hotărârea definitivă. Așadar, până la o nouă pronunțare, familia Iohannis nu mai este proprietară pe apartamentele din imobilele de pe Bălcescu, parte închiriate băncii Raiffeisen.

Este ultima cale de atac pe care soții Iohannis o pot cere, în acest caz.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia acestuia au pierdut definitiv, la 12 noiembrie 2015, un proces privind un imobil pe care îl cumpăraseră în centrul municipiului Sibiu, după ce Curtea de Apel Braşov a menţinut, joi, o decizie prin care contractul de vânzare-cumpărare era anulat.

Curtea de Apel Braşov a menţinut, joi, o decizie dată anul trecut de Tribunalul Braşov, care anula un contract de vânzare-cumpărare încheiat între Klaus Iohannis, soţia acestuia, Carmen Iohannis, soacra preşedintelui şi moştenitorii unui imobil din centrul municipiului Sibiu. Decizia Curţii de Apel Braşov este irevocabilă.

În 16 mai 2014, Tribunalul Braşov „constată nulitatea absolută a contractului de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 924/01.06.1999 de BNP Bucsa Radu Gabriel (notar din Sibiu – n.r.) încheiat între pârâţii Baştea Ioan – decedat (moştenitor al lui Nicolae Baştea – n.r.), moştenitor fiind Baştea Rodica, în calitate de vânzător, şi Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner, în calitate de cumpărători”, din cauza neclarităţii certificatului de moştenitor al lui Nicolae Baştea.

Casa, care are peste 150 de metri pătraţi şi în care funcţionează o bancă şi mai multe firme, a fost a unei familii din localitatea Porumbacu de Jos, judeţul Sibiu. La moartea celor doi soţi, din cauza faptului că nu aveau moştenitori, imobilul a intrat în posesia statului român şi a fost cumpărat de chiriaşi, atunci când acest lucru a fost posibil. Ulterior, în instanţă, un bărbat pe nume Nicolae Baştea a arătat că este nepot al foştilor proprietari ai imobilului din centrul Sibiului, iar contractele de vânzare-cumpărare ale chiriaşilor au fost anulate. Familia Iohannis a devenit proprietară a imobilului după ce a cumpărat părţile de proprietate ale urmaşilor lui Nicolae Baştea. Nemulţumiţi de această stare de fapt, foştii chiriaşi au deschis o serie de procese şi au depus plângeri în urma cărora s-a iniţiat şi o cercetare penală pentru stabilirea modului în care Nicolae Baştea a obţinut certificatul de moştenitor.

Cookies