6 răspunsuri despre cum a fost să am COVID-19, deși sunt vaccinată

16 aug. 2021
3106 afișări
6 răspunsuri despre cum a fost să am COVID-19, deși sunt vaccinată
Furia de neoprit a mamei românce

Am tot primit întrebări despre cum e să ai Covid-19, așa că am zis să fac un fel de set de răspunsuri la FAQ. Ce simptome am avut? De unde știi că te-ai vindecat? Ce vaccin ai făcut? M-aș mai vaccina dacă aș ști că oricum mă îmbolnăvesc? Și nu te-ai plictisit acasă? Mai jos, răspunsuri la întrebările Covidului.

  1. Ce simptome am avut?

Păi, așa cum am mai povestit, mi-am făcut test pentru că am rămas fără miros. Complet fără miros. Și de aici, cam la simptomele astea am rămas. Am tușit într-o zi, dar puțin. Am avut niște stresuri că dacă o să fie mai rău, că ce mă fac și așa mai departe, dar sub moderate și cred că firești, că să nu îți pese deloc înseamnă că ești ușor în partea ailaltă. în fine.

2. De unde știi că te-ai vindecat?

După o săptămână mi-am refăcut testul, tot PCR, mi-a ieșit negativ. Am stat acasa și săptămâna următoare, deși de la DSP București nu m-a căutat nimeni nici până în ziua de azi, trebuie să mă apuc să îi caut eu, căci doresc certificat. Evident, asta înseamnă că oricine pătește ca mine se poate plimba liniștit și fără niciun fel de restricție, nu te întreabă nimeni de sănătate și pe urmă vin și te ceartă că din cauza ta, cetățeanule, crește numărul îmbolnăvirilor. Pe mine nu m-a căutat nimeni în condițiile în care acum în București sunt vreo 45 de cazuri de Covid-19, vă dați seama cum e când sunt multe. Altfel, au stat cu poliția să verifice pe la usi oameni care erau doar carantinați, n-a fost o problemă. A, să nu uit, am sunat eu la DSP Bucuresti, nu mi-a răspuns nimeni, zicea robotul că mă sună ei, nu m-au sunat.

3. Ce vaccin ai făcut?

Eu, Pfizer, nu mi se pare neapărat relevant, cred că practic faci indiferent de vaccinul cu care ești vaccinat, dar dacă plusul e să ai forma asta ușoară, păi atunci chiar merită, nu aș sta sincer deloc pe gânduri. Ce mi se pare absurd, apropos de vaccin, e că multe țări din străinătate au scurtat perioada de izolare pentru cei vaccinați tocmai pentru că virusul dispare mai repede (s-a văzut și în cazul meu), numai la noi nu se întâmplă nimic. Dar, din nou, ni se spune că statul încurajează vaccinarea. Cum, nu știm, dar susține că o face.

4. M-aș mai vaccina dacă aș ști că oricum mă îmbolnăvesc?

Păi, da, așa cum am zis și mai sus, cu siguranță da. În plus de asta, niciun om cu care am intrat eu în contact, mai apropiat sau doar tangențial, nu s-a îmbolnăvit de Covid-19, deci se confirmă și că nu transmiți sau oricum sunt șanse foarte mari să nu transmiți. Dacă cei din jurul tău sunt la rândul lor vaccinați, practic rupem un șir care ar putea ajunge la cineva care real nu se poate vaccina.

5. E adevărat că te-ai îngrășat?

Evident, da, pentru că nu am făcut aproape nimic astea două săptămâni, în afară de faptul că am mâncat și am și băut într-o marți, cred, poate și într-o joi, pentru că ce sentiment minunat e acela în care poți să bei într-o seară lucrătoare cum s-ar zice, fără să ai stresul că a doua zi te trezești, te duci la serviciu, în fine, tot tacâmul (Vermut și gin, dacă vreți detalii la alcool. De la Simbio, de la Papila, de la Mahala– ciorbă de burtă is my middle name, dar am mâncat și șnițel cu piure, confort food, că deh, cum ziceam, mi-am permis).

6. Și nu te-ai plictisit acasă?

Mnu, pentru că eu sunt o campioană a pierdutului timpului și nici nu mi dau seama exact când au trecut două săptămâni. Am citit puțin și easy (Idila Hipnotizatoarei, Moartea doamnei Westaway, Spune-mi că ești a mea), am început și unele mai complicate și de facultate, dar nu s-au legat, cam ca în starea de urgență așa. M-am uitat la niște filme, nimic remarcabil, poate doar serialul White Lotus de pa HBO, dar presupun că îl știți. N-am prea citit ziare și news, că am zis că merg pe reset, dar nu e bine, că acum sunt ușor în urmă. Am citit newsletter-urile pe care le citesc de obicei, chiar am zis că o să povestesc despre ele la un moment dat. Când o să am timp, haha!

All in all, a fost un fel de vacanță pe cameră, nici rea, nici bună, mai degrabă bună, n-am zugrăvit, n-am făcut curat în dulapuri, nu mi-a fost rău de la Covid-19. A, tot n-am miros, înțeleg că mai durează.

 

De la Maria mai poți citi și:

Marea dezbatere națională: se spune sau nu La mulți Ani de Sfânta Maria, pe 15 august

Cum să slăbești 15 kilograme într-o lună și să nu te mai îngrași

Sau 10 seriale pe care le-am văzut ca să (nu) fie nevoie să le vedeți și voi

Doar În atenția fetelor de 20 de ani. Sau învățăturile de la 40+

Una importantă este De ce mi-am vaccinat copilul

Nu în ultimul rând 6 lucruri pe care le-am învățat în vacanța de vară

Și în ultimul rând Cum am făcut Covid în loc să merg la Paris

Cookies