“Am plecat cu mașina din București la Comana. A fost șocant!” Record de accidente rutiere în București și-n țară în zilele de Crăciun și-o povestire relevantă din trafic

27 dec. 2022
5101 Afișari
“Am plecat cu mașina din București la Comana. A fost șocant!” Record de accidente rutiere în București și-n țară în zilele de Crăciun și-o povestire relevantă din trafic
Record de accidente în București și-n țară în zilele de Crăciun. În imagine: accident de pe DN1, după Otopeni, pe drumul tradițional spre munte al bucureștenilor. Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov

Ați observat ceva ciudat în zilele acestea de Crăciun? Deschizi televizorul, intri pe net, deschizi Waze-ul – orice variantă – și încep alertele care te anunță că accidente. De toate felurile: tamponare ușoară, accident grav, mașină răsturnată, un bolid a intrat într-un stâlp, ocolește zona, trafic blocat, coliziune, pieton rănit…

Crăciun cu record de accidente în București și-n țară

Poliția Română anunță azi că s-a înregistrat un record de accidente rutiere în România în prima și a doua zi de Crăciun. În doar două zile s-au produs 44 de accidente, unele dintre ele grave și foarte grave. 

Ca să fie și mai clară imaginea, să vorbim despre victime:  19 morți și 33 răniți în aceste 44 de accidente rutiere produse, în doar două zile, în București și-n țară.

Să ne amintim de tragedia de pe Șoseaua Sisești, din prima zi de Crăciun, când un puști s-a răsturnat cu mașina, a aterizat pe alte două autoturisme parcate. Fata care stătea pe scaunul din dreapta lui a murit. Sau de mașina care s-a înfipt în gardul despărțitor dintre bandă și linia de tramvai de pe Olteniței.

Am scris despre aceste accidente aici:

Dacă intri în aceste zile pe grupurile de Facebook dedicate traficului din București, acolo unde oamenii se informează unii pe ceilalți despre cum se circulă prin oraș și ce se întâmplă pe străzi și bulevarde, ai să vezi postări despre accidente parcă mai multe și mai dese ca niciodată. 

Pe grupul “Info Trafic București și Ilfov”, care este un fel de oglindă în timp real a traficului din Capitală și împrejurimi, e avalanșă de anunțuri despre accidente:

Accident grav la promenada trei mașini Implicate. Ora:  20:54

Pallady 6 (Dumbrava Nouă), tamponare din spate la trecerea de pietoni, minor rănit ușor, preluat B SABIF

Accident Vatra Luminoasa, sens spre Mihai Bravu.

Accident Pache Protopopescu cu Agricultori

Accident Teclu cu Splaiul Unirii

Iar acestea sunt doar câteva dintre accidentele cărora le-au fost martori în – atenție! – ultimele 24 de ore bucureșteni din  grupul „Info Trafic București și Ilfov”. Doar 24 de ore!

Bilanțul accidentelor din primele două zile de Crăciun din București și din țară pare cu atât mai neașteptat cu cât vorbim despre perioada de vacanță, despre zile în care șoselele și bulevardele chiar nu au mai fost aglomerate, când, teoretic, lumea e relaxată și se bucură de Crăciun.

Și, totuși, nu-i așa.

La drum, pe străzi cu șoferi veșnic grăbiți

Pe același grup de Facebook, un membru povestește propria experiență la drum. Un drum de la București la Comana și înapoi. A plecat pe la 15:30, s-a întors pe la 18 și, povestește omul, „ce s-a întâmplat pe drum a fost șocant..”

Iată de ce:

Erau, ce-i drept, mai puține mașini, dar circulau cu cel puțin 80 km/h prin sate.. Mi-am luat înjurături și flash-uri de câteva ori pentru că mergeam în localitate cu 55 km/h.Treceau și depășeau cu 80-100.. Fără vizibilitate.La Comana, în fața unui magazin un individ a sărit cu mașina pe trotuar fără să țină cont că eram și eu. Era să mă omoare efectiv dacă nu săream. Pe șoseaua Berceni și în Colibași am văzut poliția rutieră la pândă. Un echipaj punea „fiola” cuiva. Probabil știau ei ceva despre seara de Crăciun..

Și omul continuă să spună ce a trăit:

Pe Șoseaua Olteniței, toți erau la raliu, pur și simplu. De la semafor cu scârț și 80-100 km/h…Turbați.. Văd de câteva zile cum distrug mașinile în gardurile de la tramvai.. Sunt ff vizibile și semnalizate..Nu ai cum să te urci pe ele decât dacă vrei să depășești pe linia de tramvai și ești cu ochii în telefon.. Nu ai cum altfel chiar dacă ar fi noapte și ceață…Locuiesc în zonă și le văd de 5 ori pe zi..

Concluzia bucureșteanului?  „Sărbători cu bucurie și mare grijă. Viața are prioritate!”

 

 

Cookies