„Am pierdut o bătălie, nu războiul”. Reacția primarului Robert Negoiță după ce Primăria Sectorului 3 a pierdut cele 12 hectare din parcul IOR, retrocedate în 2005

22 oct. 2022
1698 Afișari
„Am pierdut o bătălie, nu războiul”. Reacția primarului Robert Negoiță după ce Primăria Sectorului 3 a pierdut cele 12 hectare din parcul IOR, retrocedate în 2005

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a reacționat pe pagina sa de Facebook după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Sectorul 3 a pierdut definitiv și irevocabil cele 12 hectare din parcul IOR care fuseseră retrocedate în anul 2005, pe când primar al Capitalei era Adrian Videanu. Decizia a fost condamnată atât de Robert Negoiță, cât și de consilierul general USR, Ana Ciceală, care a condamnat modul în care municipalitatea a gestionat această situație în instanță.

Primăria Sectorului 3 a pierdut definitiv și fără drept de apel cele 12 hectare din parcul IOR pe care nu a putut să le dovedească drept suprafață din parc, potrivit deciziei instanței de vineri, 21 octombrie. La scurt timp după această decizie, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță a reacționat pe pagina sa de Facebook și a declarat că așteaptă motivarea instanței în acest caz.

„Am pierdut o bătălie, nu am pierdut războiul!”, spune Robert Negoiță

„Săptămână neagră pentru Sectorul 3: instanța a decis, definitiv și irevocabil, că cele 12 hectare din #ParculIOR rămân pierdute.
Un moment foarte trist, după ani de zile în care ne-am zbătut singuri să demonstrăm evidența și anume că acel teren este parte din parcul nostru și că nu trebuia niciodată retrocedat.
Nu vreau să spun mai multe acum așteptăm să vedem motivarea instanței.
Am pierdut o bătălie, nu am pierdut războiul! #JosMafiaRetrocedarilorIlegale”, a scris Robert Negoiță pe Facebook.
Anunțul privind decizia instanței a fost făcut vineri, tot pe Facebook, de consilierul general USR, Ana Ciceală. Potrivit acesteia, primăria nu a putut să demonstreze că cele 12 hectare de teren fac parte din parc nici când de acest proces se ocupa Curtea de Apel. Mai mult, Ciceală a condamnat modul în care Primăria Sectorului 3 a susținut această cauză în instanță de-a lungul procesului care a durat circa 10 ani.

Cum poate fi expropriat terenul din parcul IOR

Consilierul general USR a mai precizat că municipalitatea se va ocupa în viitorul apropiat cu găsirea de posibilități de anulare a dispoziției de retrocedare. Mai mult, terenul ar putea fi și expropriat pe baza legislației exproprierilor de utilitate publică.

„Ca ordin de mărime, la un calcul la prima vedere, suma totală de expropriere ar fi puţin peste 4% din bugetul anual al Primăriei Sectorului 3 şi mai puţin de o pătrime din bugetul anual de investiţii al Sectorului 3. Pentru Primăria Generală, procentele necesare sunt şi mai mici”, a explicat Ciceală.

ARTICOLUL INIȚIAL PRIVIND PIERDEREA CELOR 12 HECTARE DIN PARUL IOR POATE FI CITIT AICI

CITEȘTE ȘI

Ți-e frică de facturi? E okay, nu ești singur – cum se manifestă facturofobia, boala celor speriați de plicul din cutia poștală

“Ne e mai ușor să întoarcem capul, în loc să spunem ceea ce credem”. De ce este Crina Semciuc, actriță la TNB, un om de treabă | INTERVIU

Cookies