Ce?! Da, da, da, supa cremă de mici există, costă doar 12 lei, are 300 de grame, și se regăsește în meniul unui restaurant bucureștean de cartier, din zona Obor.
Ingrediente: Mici pasați, lapte și cartofi prăjiți blenduiți
Am mâncat supă cremă de mici sună a challenge pe care l-ar face Dorian Hâțule Popa, pentru amuzamentul minorilor. Poate chiar o să-l facă, cine știe, și devine trend viral pe TikTok sau YouTube. Orișicât, supa cremă de mici are 3 ingrediente mari și late: mici, cartofi prăjiți și lapte. Totul blenduit și amestecat la un loc, pentru deliciul…nostru?
Am ajuns pe la apus la restaurantul care servește minunăția asta, pe o super căldură, adică perfect pentru o ciorbă răcoritoare de mici. Supă cremă, pardon. Ca să fie tabloul complet, am făcut pairing cu o bere fără alcool, care numa’ bine s-a și încălzit până a venit comanda. Plus două chifle japoneze. Mici fără pâine? Să fim serioși, păi se poate? Gaura de la scrumul de țigară e și ea cât se poate de autentică.

Cum arată și ce gust are supa cremă de mici
Cine a mâncat vreodată griș cu lapte, știe textura și aspectul. Cam pe acolo se situează. Nu miroase decât în momentul în care duci lingura sub nas, și atunci te izbește mirosul de mici sau, mai degrabă, de carne de mici. Dacă n-ai mâncat niciodată griș, imaginează-ți o supă cremă de ciuperci mai grosuță.
Cel mai greu mi-a fost să-mi scot din cap ideea că ceea ce bag în gură este o pastă de mici gătiți și apoi blenduiți, amestecată cu lapte de vacă și cartofi prăjiți pasați. Nu prea am reușit, astfel că am vizualizat tot traseul parcurs din gură până în stomac de singura înghițitură pe care am luat-o. E peste puterea mea de înțelegere toată combinația și consider că jumătate de lingură de supă cremă de mici e suficientă pentru a înțelege ce și cum. Fără doar și poate poate fi subiectul unui challenge între tineri. Cine reușește să mănânce totul în 60 de secunde, fără să regurgiteze, primește un premiu. Și nici măcar nu trebuie să te deplasezi. Poți comanda supă cremă de mici prin Glovo. Pam-pam.
Totuși, nu e cel mai rău lucru pe care l-am mâncat în viața mea. Am gustat eu și mai rele de atât.


Unde găsești supă cremă de mici? Restaurant La Teu, Strada Titu Maiorescu nr. 18
Restaurant La Teu este, de fapt, o terasă generoasă și curată, între blocuri, în zona Obor, cu un meniu extrem de stufos, tip shaorma, de toate pentru toți, de la ciorbe la fripturi, pește, până la papanași și altele, știi tu, clasicul restaurant românesc. Când am ajuns eu, pe la 19:30, erau doar câteva mese ocupate, după care s-a umplut de familiști, copii, adolescenți, oameni mai în vârstă, oameni de afaceri, un mix foarte eclectic. Doi ospătari foarte tineri, amabili și fâșneți sunt mereu cu ochii pe clienți, gata să ajute. Deci, dincolo de supa cremă de mici, pare-se că lumea are încredere în bucătarul restaurantului La Teu, și asta m-a făcut să comand și eu mai departe 4 mici clasici, cu muștar. Și mi-au plăcut. Dacă aș lucra la Buoni e Bravi, probabil aș da micilor nota 7. Mici rotunzi, micuți, netezi, bine făcuți, fermi. Stătea bine carnea pe ei. Cred că i-ar fi plăcut și lui Buhnici. Poate cu altă ocazie. Serios, chiar ok micii. 5 lei bucata.





Partea bună: Supa cremă de mici nu mi-a fost trecută pe bonul de consumație. Eu nu am spus chelnerului că nu o voi plăti, dar oamenii de la restaurant s-au autosesizat că nu am mâncat preparatul, așa că l-au tăiat de pe notă, din oficiu. Mi-a plăcut mult chestia asta. N-am mai pățit.
Partea și mai bună: E un loc curat, verde și umbros cât de cât. Sigur, cu mici neglijențe ici colo, normale pentru o terasă de cartier unde vine toată lumea. Pentru un restaurant de cartier, e chiar ok.
Total La Teu: 20 micii, și cu berea și cu pâinea: 40.
O să mai mănânc pentru tine de La Teu: nu.
Dar te poți duce tu să încerci supa cremă de mici. Once in a lifetime experience.
Eu aștept înghețata de perișoare. Amin!
Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.
Alte locuri pe unde-am mai mâncat pentru tine prin București:
- Surprinde-ți Papila – supă thai, sandviș cu rață confiată-n casă, brie, măr tras în unt și desert crème brûlée cu ceai negru
- Smoking Hot Hala Mahala. Coaste de porc afumate la fum de fag, salată de vinete cu ardei kapia, pateu cu untură de rață și desert japonez mochi cu ciocolată și vișine
- La murătura lăudată: Pickles. Sandviș cu brânză și gălbiori murați, supă de scoici cu pește alb, peanut butter brownie
- Cine-a pus Paninaro în drum? Burger cu măduvioară de vită, burger cu creier pane și castraveți ciudați
- Bagă la M.A.T: tacos cu piept de vită afumat și sos macha, tacos cu file de pește crispy și sos cu ardei chipotle, prăjitură de casă cu făină de porumb, sirop de trandafir și fistic. E patatas bravas.
- I like Balls. Chifteluțe de vită cu sos marinara, parmezan, pătrunjel, chiftele de năut cu halloumi, sos de roșii ușor picant, paste și busuioc. Bilă din salam de biscuiți cu vișine și nuci sărate. Plus un ștrudel.
Molto Buoni e Bravi. Pizza cu salsicce și mozzarella, uneori vegană, alteori cu somon, susan negru, rucola, funghi porcini, formaggi, margherita, multi brânze și farcita din partea casei
Go GRABit Pastrami Bar & Liberté. Sandwich cu pastramă de vită, hotdog cu fondue de brânză. Desert cu savarine cu alcool, vișine, kirsch și rom
Ia viața-n piept de pui fraged. Anika Fried Chicken – Crispy Chicken Nuggets în crustă de lapte bătut, Eggplant and Brioche, Mac „n” Cheese și Sticky Toffee Pudding
Prima oară la Supa Dupa. Papadum, Zuppa Maritata, Philly Cheesesteak and fries, hummus cu ardei copt și edamame, cât și cheesecake cu caramel sărat.
Am mâncat la Mint & Ivy, pe Victoriei. Shrimp slider cu sos cocktail și micro salată, cât și Gujoane de pui cu sos honey glaze preparat cu 14 ingrediente. La desert, banoffee și tiramisu. Și negresă. Pomană.
Mâncare ca la mamma mia! La Ciao Niki. Restaurantul. Zuppa di pomodori, mezze maniche rigate all’amatriciana con guanciale, e cheesecake al lime con dulceață de afine
Ia cu Pâine și Vin! Soba de acasă și Focul Bengal, adică plăcinte de povestit, cât și chec cu lămâie și busuioc, servit cu cremă de mascarpone
Atenție! RO dog! Sandwichuri românești cu carne la garniță și cârnați de casă, muiate-n Lutică. Desert fancy: Choux cu fructe roșii, vanilie și ciocolată albă, dar și cu bezea
- Brutal Russian Pancakes. Clătite pufoase cu somon afumat, brie, guacamole și roșii uscate, cât și americane cu banane coapte, cremă de ciocolată și rodie
Un prânz frumos, de la Beautyfood. Ceafă de porc gătită 13 ore, cheesecake cu cremă de mușețel și un pateu de pasăre cu dulceață de ardei copt
- Marea pe roți. Drunken Squid. Calamari prăjiți cu sos din piripiri și ardei copți, plus o delicioasă supă de pește cu fructe de mare.
Al’ceva la prânz. IndiVan. Chifteluțe picante de berbecuț în sos de migdale, Butter Chicken hidratat în sos din piure de roșii, iar la desert croissante ca-n reclame. Pont.
- Vizită la Taqueria și Zelato. Porceală cu tacos și burrito cu porc gătit șase ore. La desert, înghețată de colivă, pâine prăjită și magiun
Laboratorul gusturilor. Forager. Zbârciogi și păstrăvi de pădure fermentați, NYC pastrami și sfogliatelle cu cremă de urdă, amazake de lămâie și sorbet de rubarbă
Din năvod, în farfurie. Piaţa de peşte de la Obor. Milacop proaspăt la grătar şi tigaie picantă cu calamari, creveţi şi carne de midii în sos de roşii cu ardei iute
Jungla cu mâncare. FROG. Cu gura plină de quiche cu sparanghel și gorgonzola, portocalopită, pâine cu burduf și pesto, tort pavlova cu caise & mure, și Punch!
Am lins farfuria. Băcănia Veche – Delicatese & Grădină. Ragu de miel cu găluște transilvănene, quiche cu hribi și desert choco crush
Cheese me Up! Topit după sandwichurile cu multă brânză & pulled pork de la Cheese Up și cele mai bune croissante din București: Fika18
- From Buzău with Love. Bucătăria.localfood. Zacuscă cu babic, Hot Pleșcoi, burger cu parizer pane și cremă de zahăr ars cu blat de pandișpan însiropat cu Diplomatico
Mai pot și Smokăreală! Dezmăț cu brisket fraged de vită black angus cu carolina mustard și tacos cu pulled pork și jalapeno. Brainfreeze cu înghețată de cremă de alune și ciocolată cu migadale prăjite la Gelateria La Romana dal 1947
Pește așteptări. Am mâncat pentru tine în Delta Dunării storceag, borș de pește, scrumbie la grătar și pepene de baltă
De dragul gogoșilor delicioase din București. Berliner Donuts și niște street food venezuelean la Pepitos
Direct de la balamuc. Am mâncat platoul cu draci pe el, de la Boala Copiilor, Luis Stan. Bistro La Minut.
Turul Murăturilor în București. Trei restaurante celebre cu specific românesc plus tanti Cornelia (de la Rădăuți) din Obor – ep. 1
Turul Murăturilor în București. Alte trei restaurante celebre cu specific românesc plus dl Georgescu din Piața Domenii – Ep. 2
C’est Nepal possible! Aditi’s Kitchen. Bucate de poveste cu frații nepalezi și dumplings de aur
Locul în care ți-a zis maică-ta să nu intri. Maimuca Restaurant. Punk restaurant!
Aloha, Pokeful! Ca să ajungi în Hawaii, te duci în Dorobanți și faci la dreapta înainte de Petrom
Anticarne. Verv Kitchen. Incursiune în lumea mâncării fără gluten, cu Snickers vegan, dhal și amaranth
My real MOM. Trip culinar înnobilat cu o pară umplută cu gorgonzola, burger fabulos și desert desenat cu piure de mango și amaretto
- Unde thai și unde crapă. ISAN Thai Kitchen. Un food truck nestemat care trebuie musai încercat
Adevăratul gust al Italiei într-un food truck din București. Am mâncat la Pastammore numai buon cibo: Pacherri Amatriciana, un panino con la porchetta, cannoli siciliani
CozoFest. Aproape toate locurile de unde comanzi cozonaci de Crăciun în București
Când se mănâncă bine prin cartier în București. Soare și sandwichuri bune, la Fresco Artigianale
Din dragoste pentru bucate. ARZU a lu’ Mazilique
Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii
Restaurantul din București unde plătești doar ingredientele
Despre oameni și raci. Cum a fost la Taverna Racilor
Doar gustul contează. Smith Eatery, o bucătărie fascinantă de 9 metri pătrați
Are balta pește bun. Acasă la Ivan Pescar & Scrumbia Bar. Din apă, în farfurie.
Sarmale la cornet în București. Via Sarmașina
Jumi – Juma. RUAL. Primul AproBistro din București
Umami pastrami în București, la In-House Pastrami & More
Haleu adevărat, la singura Shandra’ma bucureșteană
Am mâncat pui de la POPEYES din București. Este zguduitor de la fel ca la ceilalți
Raclette și vin. Amis de la Fête, microfestivalul de brânză din buricul Bucureștiului
Blitz n Roll. Brutăria din București cu pinsă la public
Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu
Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București
Lasciatemi mangiare, sono un bucureșteano. Pasta Del Popolo
„Înainte era mai bine?” Am mâncat pentru tine la Restaurantul Monte Carlo din Cișmigiu
În căutarea unui panino italian adevărat în București. Vizită la Tasteataly
Soro Lume, restaurantul din București care-ți pune foc la inimioară
Bistroul ciudățel din București cu cămara într-un Porsche Cayenne. KiCEN Snek Bar și Băcănie