Am mâncat supă cremă de mici din mici pasați, lapte și cartofi prajiți blenduiți. Unde se găsește în București

22 iul. 2022
15684 afișări
Am mâncat supă cremă de mici din mici pasați, lapte și cartofi prajiți blenduiți. Unde se găsește în București
Supă cremă de mici, din mici pasați, cartofi prăjiți și lapte

Ce?! Da, da, da, supa cremă de mici există, costă doar 12 lei, are 300 de grame, și se regăsește în meniul unui restaurant bucureștean de cartier, din zona Obor.

Ingrediente: Mici pasați, lapte și cartofi prăjiți blenduiți

Am mâncat supă cremă de mici  sună a challenge pe care l-ar face Dorian Hâțule Popa, pentru amuzamentul minorilor. Poate chiar o să-l facă, cine știe, și devine trend viral pe TikTok sau YouTube. Orișicât, supa cremă de mici are 3 ingrediente mari și late: mici, cartofi prăjiți și lapte. Totul blenduit și amestecat la un loc, pentru deliciul…nostru?

Am ajuns pe la apus la restaurantul care servește minunăția asta, pe o super căldură, adică perfect pentru o ciorbă răcoritoare de mici. Supă cremă, pardon. Ca să fie tabloul complet, am făcut pairing cu o bere fără alcool, care numa’ bine s-a și încălzit până a venit comanda. Plus două chifle japoneze. Mici fără pâine? Să fim serioși, păi se poate? Gaura de la scrumul de țigară e și ea cât se poate de autentică.

Cum arată și ce gust are supa cremă de mici

Cine a mâncat vreodată griș cu lapte, știe textura și aspectul. Cam pe acolo se situează. Nu miroase decât în momentul în care duci lingura sub nas, și atunci te izbește mirosul de mici sau, mai degrabă, de carne de mici. Dacă n-ai mâncat niciodată griș, imaginează-ți o supă cremă de ciuperci mai grosuță.

Cel mai greu mi-a fost să-mi scot din cap ideea că ceea ce bag în gură este o pastă de mici gătiți și apoi blenduiți, amestecată cu lapte de vacă și cartofi prăjiți pasați. Nu prea am reușit, astfel că am vizualizat tot traseul parcurs din gură până în stomac de singura înghițitură pe care am luat-o. E peste puterea mea de înțelegere toată combinația și consider că jumătate de lingură de supă cremă de mici e suficientă pentru a înțelege ce și cum. Fără doar și poate poate fi subiectul unui challenge între tineri. Cine reușește să mănânce totul în 60 de secunde, fără să regurgiteze, primește un premiu. Și nici măcar nu trebuie să te deplasezi. Poți comanda supă cremă de mici prin Glovo. Pam-pam.

Totuși, nu e cel mai rău lucru pe care l-am mâncat în viața mea. Am gustat eu și mai rele de atât.

Unde găsești supă cremă de mici? Restaurant La Teu, Strada Titu Maiorescu nr. 18

Restaurant La Teu este, de fapt, o terasă generoasă și curată, între blocuri, în zona Obor, cu un meniu extrem de stufos, tip shaorma, de toate pentru toți, de la ciorbe la fripturi, pește, până la papanași și altele, știi tu, clasicul restaurant românesc. Când am ajuns eu, pe la 19:30, erau doar câteva mese ocupate, după care s-a umplut de familiști, copii, adolescenți, oameni mai în vârstă, oameni de afaceri, un mix foarte eclectic. Doi ospătari foarte tineri, amabili și fâșneți sunt mereu cu ochii pe clienți, gata să ajute. Deci, dincolo de supa cremă de mici, pare-se că lumea are încredere în bucătarul restaurantului La Teu, și asta m-a făcut să comand și eu mai departe 4 mici clasici, cu muștar. Și mi-au plăcut. Dacă aș lucra la Buoni e Bravi, probabil aș da micilor nota 7. Mici rotunzi, micuți, netezi, bine făcuți, fermi. Stătea bine carnea pe ei. Cred că i-ar fi plăcut și lui Buhnici. Poate cu altă ocazie. Serios, chiar ok micii. 5 lei bucata.

Partea bună: Supa cremă de mici nu mi-a fost trecută pe bonul de consumație. Eu nu am spus chelnerului că nu o voi plăti, dar oamenii de la restaurant s-au autosesizat că nu am mâncat preparatul, așa că l-au tăiat de pe notă, din oficiu. Mi-a plăcut mult chestia asta. N-am mai pățit.

Partea și mai bună: E un loc curat, verde și umbros cât de cât. Sigur, cu mici neglijențe ici colo, normale pentru o terasă de cartier unde vine toată lumea. Pentru un restaurant de cartier, e chiar ok.

Total La Teu: 20 micii, și cu berea și cu pâinea: 40.

O să mai mănânc pentru tine de La Teu: nu.

Dar te poți duce tu să încerci supa cremă de mici. Once in a lifetime experience.

Eu aștept înghețata de perișoare. Amin!

Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.

Alte locuri pe unde-am mai mâncat pentru tine prin București:

Cookies