E dimineață și deschid radioul mașinii s-aud peste ce melodii mai cântă Drobo în matinalul Gherila. Aud o reclamă care sună ceva de genul ăsta: “Adio, pui obișnuit, bun venit Popoyes! Pui marinat 12 ore. Suculent la interior și zguduitor de crocant la exterior. Din 9 aprilie, la Băneasa Mall.”
Îmi zic în gând: bă, dă-mă dreq. Auzi! Cică, zguduitor de crocant! Bine, dom’le, mă duc să gust minunea vieții de pui, dar mai aștept puțin, că doar nu m-oi îngrămădi cu toți adolescenții la coada aia de 1 km, de parcă s-a întors nea Nicu și a băgat rachete de Crevedia la alimentara. Mai ales că mi-a dat TikToku clipuri cu hâț Gionule promovând Popeyes, și știm cu toții că Gionu ar mânca orice, dacă îi întinzi o sutică de euro. Proteina aia nu se cumpără singură. Mă rog…
Am stat la coadă timp de 1h și 45 de minute
Gluma a fost pe mine, cum zice americanu’. Nu m-am îngrămădit pe 9 aprilie, m-am îngrămădit pe 18 aprilie. M-am așezat frumos la coadă la ora 19:45 și am primit punga cu pui la ora 21:45. 10 – 15 minute a durat împachetarea comenzii. Destul de puțin, având în vedere aglomerația, cererea și foamea oamenilor. De la Popeyes se poate comanda prin intermediul aplicației, pe site, prin platformelele de livrare, prin ecranele interactive amplasate lângă restaurant doar la casă, după ce stai la coadă până îți ies ochii din cap. Nu de aia îi zice Popeyes?
Am mâncat pentru tine de la POPEYES
Cam tot. Ăsta era planul. Era.
Spicy Signature Chicken (2 bucăți) | 12.90 lei – N-AM PRIMIT, DAR AM PLĂTIT
The Spicy Chicken Sandwich | 13.90 lei
Classic Crispy Tenders | (5 bucăți) 19.90 lei
Spicy Wings (5 bucăți) | 14.90 lei
Chicken Nuggets (5 bucăți) | 14.50 lei
Cajun fries mare | 8.90 lei (cerusem mediu)
5 sosuri + ketchup | 13,70 lei
American Biscuit | 3.90 lei
Pepsi Max Zero | 5,50 lei – N-AM PRIMIT, DAR AM PLĂTIT
Judecata de Apoi
Spicy Signature Chicken – ABSENT
Aș fi scris despre el, dacă mi l-ar fi pus cineva în comandă. Ele, că sunt două bucăți. Așa, doar le-am plătit. Acasă, când am deschis punga: pauză. Ia spicy chickenul de unde nu-i. * Ca$$a Loco playing in the background * Ce bine-mi pare că ai luat țeapă, ce bine-mi pare că ai pierdut. *
The Spicy Chicken Sandwich
Practic, produsul vedetă Popeyes. Un sandviș foarte consistent de pui. Chiflă moale, puțin dulceagă, aerată, 3 rondele de castraveți murați, ceva sos pe acolo și o bucată de pui groasă învelită într-un coating picănțel. Poate prea groasă bucata aia de pui? Cred că era de vreo două degete, cam așa. Nu exagerez. Mă gândesc oare unde și cum cresc puii ăștia așa voinici și făloși cu pieptu’ mare. Oricum, carnea e bine fezandată și moale. Un sandviș aproape 1 la 1 cu boosterul picant de la KFC, deși e clar mai generos la capitolul carne decât boosterul. Dacă ar fi totuși să aleg între cele două, aș rămâne la Booster dublu picant. Ori am eu gustul alterat, ori boosterul e mai bun. Mai încerc, mai vedem.
Classic Crispy Tenders
Fâșii de piept de pui marinate 12 ore și învelite într-o crustă moale, nu crocantă, nici zgu-du-i-tor de crocantă. Numele e bine ales. Tender. Moale. Fraged. O carne gustoasă sau cum să execuți corect niște crispy strips deja întipăriți pe creierul consumatorului, și fără posibilitatea de a întinge într-un sos tip glenn.
Ajungem și la sosuri imediat. Sigur, există multe fast fooduri bucureștene care au încercat de-a lungul timpului să gătească, fără succes însă, niște crispy kfciene. Fail pe linie. Și în nici un caz nu putem băga Anika sau Le Bab în ecuație, pentru că sunt lucruri total diferite. Anyway, bune stripsurile de la Popeyes și fac aici un rămășag. Mă prind în strânsoare cu orice fan KFC care zice că la nivel de crispy e vreo diferență între cele două branduri de pe piață. Pun pariu cu oricine că într-un blind test KFC crispy VS POPEYES crispy habar n-ai care e care. Diferența e la sosuri și poate, poate doar un pic de tot la frăgezimea cărnii, unde Popeyes s-ar putea să conducă. Depinde cât de cald e preparatul.
Spicy Wings
Și pentru că n-am alt termen de comparație decât aripioarele colonelului din Kentucky, ei bine, tot ce pot să spun e că Popeyes este comandantul suprem al aripioarelor de pui. Echilibrate în iuțime, condimente și frăgezime. Gătite bine și gustoase foc. Regret că am luat doar 5, așa, de gust. Finger licking good. CEVA foarte bun! 3 de DA de la mine. Și ce-ar mai fi mers o gură de Pepsi la ele….
Cajun fries
Cum e vorba aia? Una caldă, una rece. N-am înțeles exact hypeul din jurul acestor cartofi „faimoși” condimentați cu praf de zâne din Louisiana (a se citi mix special de condimente). Eu am mâncat niște cartofi normali, ba chiar banali spre meh aș putea spune. Dacă. să zicem, condimentele speciale folosite înseamnă gust de Knorr sau Delikat, atunci sigur nu suntem pe aceeași frecvență. Sorry, not my thing. Scuze eu că nu-mi plac cartofii cu gust de Knorr, de Delikat, Galina Blanca sau cum se mai numeau ele.
Chicken Nuggets
Simple, curate, fără alte înflorituri. Mi-au plăcut naghețurile de la Popeyes București, tocmai pentru că nu dau pe afară de fandoseală. un fel de Tenders/Crispy în miniatură. Foarte ușor de manevrat, gustoase, fără mult înveliș, adică făină cu condimente. Sincer să fiu, m-aș întoarce la ele oricând, dar fără partea cu așteptatul la coadă. Hai un 10 minute acolo, cel mult.
American Biscuit
American biscuit ăsta are gust de sărăcie severă. A colac de praznic dospit prost, rânced, vechi de o săptămână, uitat într-un colț de șopron. Anul e 2001, tocmai ai încălzit un borș de fasole și n-ai pâine, dar ți-aduci aminte că parcă a lăsat părintele Constantin bucata aia de colac. O găsești. Și guști. Și-o scuipi. De-aia ți-a lăsat-o. Că e nașpa. Exact ca biscuitul de la Popeyes.
Americanilor, clipiți de două ori dacă vreți să vă trimit niște biscuiți românești gustoși făcuți de mamaie de la Ploiești, de-ți tună și fulgeră în cerul gurii. Doamne ferește, cât de rău e biscuitul ăsta de la Popeyes. Nu da banii aiurea pe el. Câh. Lasă jos.
Sosuri: Mardi Gras, Nola, BBQ, Buffalo, Garlic Mayo, Ketchup, Mayo
Jale. Cu J mare. Le-am pus ^ aici în ordinea preferințelor. Dintre toate, Mardi Gras (cu muștar) și Nola mi s-au părut cele mai răsărite. Restul sunt așa niște chestii lipicioase de întins acolo, să nu fie uscățeală pe linie. Mardi e chiar mișto.
Total Popeyes: 108,10 lei
O să mai mănânc de la POPEYES: Dacă e închis la KFC, da.
Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.
Uite pe unde-am mai mâncat pentru tine? Uite niște linkuri cu idei:
Când credeai că le-ai văzut și gustat pe toate în București, hop, apare La Botegga dei Sapori, un restăurănțel micuț, deschis de vreo 6 ani, într-o casă boierească din anii ‘20, de
Nishibo, locul despre care îți povestesc astăzi, va deveni cel mai bun ramen bar din București și, în curând, va trebui să stai la coadă ca să prinzi loc la masă. Sau poți să mă crezi
Misiunea mea de mâncău oficial devine din ce în ce mai ușoară, mai ales când dau de locuri precum ITA Place, care nu e nimic altceva decât un business mic cu sandwichuri italienești ținut