Am mâncat pentru tine la Guava de iarnă, în “peninsula” Floreasca din București

susținut de
15 dec. 2023
2975 afișări
Am mâncat pentru tine la Guava de iarnă, în “peninsula” Floreasca din București
Am mâncat pentru tine la Guava de iarnă, în “peninsula” Floreasca din București

Cum e viața asta… Azi te uiți ce produse a mai băgat Mega la Vânzare Accelerată, mâine iei masa la Guava, pe malul lacului Floreasca. Mi s-a întâmplat mie, prieten drag, și am venit să vărs toată experiența mea pe timp de iarnă la unul dintre cele mai fițoase locuri din București.

Urăsc termenul „fițos”, dar la o privire rapidă pe instagramul libanezilor de la Guava, o să-mi dai dreptate. Unele story-uri te strâng în spate, altele te fac să visezi, click-click-click și ajungi la pozele care te fac să salivezi, urmate imediat de cele la care ți se strepezesc dinții.

În total, Guava are doar două review-uri în cei peste 3 ani de existență: unul de la Restograf (că, na, unde n-a fost nenea ăla?) și încă un review pe amfostacolo.ro, unul mai nefericit decât altul. În general, lumea laudă locul pentru amplasament, în mijlocul naturii, la loc de verdeață, dar nu și pentru servire sau prețurile astronomice pe care le percep, fie pentru mâncare, fie pentru piscină, șezlonguri și așa mai departe. Pentru că da, au și piscină și grădină și loc de evenimente și terasă și priveliște la lac. Oac! Salutare și bine ai venit sau revenit la Mănânc pentru tine, cea mai nehalită rubrică de reviewuri și experiențe culinare de pe la noi. Or mai fi și alții, nu zic nu.

Cum am ajuns la Guava?

Când am fost să mănânc la NOR Sky Restaurant, la etajul 36, mi-am promis c-o să merg să văd care-i treaba pe peninsula aceea de bogătani cu One Residence, indiferent de costuri. Și aveam să aflu că am intuit bine. Nu e ieftin. Deloc. Dar oare o fi și gustos?

R: Guava!

Mai mult Interior –  decât Exterior

Recunosc că nu mi-am ales bine momentul vizitei la Guava. Locul în sine este imens și, fiind mai mult o destinație de vară, majoritatea facilităților erau închise. De stat pe terasă nici nu mai încape vorba din cauza frigului de afară și a umezelii, așa că am poposit la interior, deci pot spune că am văzut maximum 10% din capacitatea locului. Interiorul pe timp de iarnă înseamnă terasa închisă (unde se fumează) și încă o bucată, să zic 10 mese, destinată fumătorilor. Fiind libanez, evident că se fumează narghilea, iar între cele două nu există un perete despărțitor, așa că trage tu concluzia. Locul e frumos amenjat, cu gust și stil, iar încălzirea se face cu încălzitoare de terasa. Ce înseamnă asta? Că-ți cam îngheață picioarele.

Guava pe timp de vară. Foto via Guava Instagram

Eu la Breaza, ei prin Cambodgia și Vietnam. Am tras, inevitabil, cu urechea la comeseni

E ușor să-ți dai seama, cât și inevitabil, ce fel de oameni frecventează Guava. La masa alăturată, două cupluri vorbesc despre concedii și călătorii.

– E prea ieftină Cambodgia! Și Vietnamul! 

– Așa e, ai dreptate. Nu merită, nașule. Și unde să mergi?

– Bora-Bora? Da’ de câte ori să mergi, finule, că mi s-a și luat. Aș face așa un tur de glob, peste tot.

Auzind acestea, mi-am adus aminte ce frumos mi-a fost weekendul petrecut la Breaza. Și pe DN1.

Coca-Cola la ciob, elegant, cât de cât.

Am mâncat pentru tine de la Guava

Doar două feluri de mâncare și cred că e prima oară când regret că am luat și felul doi, total inutil, pentru că prima selecție a fost atât de satisfăcătoare și de îndestulătoare, încât felul doi, adică kebabul de berbecuț, a fost pur și simplu mult prea mult. Cât despre desert, nici nu încape vorba. L-am sărit direct. Poate altădată.

Winter Guava | 135 lei & Fried Kibbeh | 42 lei
Conține: Homos Simplu, Homos Trufe, Labneh Zaatar, Mohamara, Rulouri Aubergine

Finețe în fiecare îmbucătură, un fel de jumătate de kilogram de plăcere pură. Literalmente, neașteptat de gustoasă această selecție de bunătăți libaneze. Spre deosebire de multe alte restaurante cu prețuri astronomice de prin București, la capitolul gust, Guava m-a dat pe spate cu antreul ăsta fantastic. Am dat lupte grele cu soția vegetariană din dotare, mai ales pe Labneh Zaatar, Mohamara și rulourile de vinete cu cremă de iaurt condimentat. Llipiile vin fierbinți și gata de întins în aceste minunății. Habar n-am cât a costat o lipie. Dar dacă ajungi pe la Guava, eu zic că-i musai să încerci toate cele de mai sus și, cel mai important: să nu te cerți cu soția pe pasta de nucă și ardei iute. Lasă de la tine. O mișcare deșteaptă e să-ți comanzi niște fried kibbeh, adică 4 chifteluțe deep fried umplute cu carne de vită și nucă, pentru extra curcubeu pe cerul gurii. Crocante la exterior și pline de savoare la interior, iar cu un strop de lămâie deasupra îți faci seara mai bună. Trei de DA pentru acest combo de răsfăț, cum n-am mai dat de foarte mult timp. Brava, Guava!

 

Doavada clară că s-a ras tot.

 

Kafta | 75 lei
Kebab de berbecuț cu ceapă și patrunjel însoțit de legume pe plită pentru încă 38 de lei.

Una caldă, alta rece. Cam așa merge la Guava. Dacă antreurile mi-au dat puțin lumea peste cap, când vine vorba de kebab, Guava intră în zona banalului. Fără surprize, fără condimente care să te trezească. E acel “Not great, not terrible”, cum ar zice rusul. Un fel de mâncare care te ține în expectativă, dar nu te duce nicăieri. Și dacă vorbim de legumele făcute pe plită, ei bine, acelea sunt o poveste spitalicească – lipsite de vlagă, parcă uitate în trecutul culinar.

Kafta de pe instagramul Guava, pentru că telefonul meu este incompetent.

Total Guava: 290, fără băuturi și costul lipiilor.

O să mai mănânc pentru tine de la Guava? Cu siguranță mă voi întoarce pe timp de vară, pentru un cocktail la iarbă verde.

Să ne fie de bine!

Am mâncat și azi pentru tine.

Iaca și alte locuri pe care le-am colindat:

Cookies