Am mâncat la Mint & Ivy, pe Victoriei. Shrimp slider cu sos cocktail și micro salată, cât și Gujoane de pui cu sos honey glaze preparat cu 14 ingrediente. La desert, banoffee și tiramisu. Și negresă. Pomană.

26 mart. 2021
1448 Afișari
Am mâncat la Mint & Ivy, pe Victoriei. Shrimp slider cu sos cocktail și micro salată, cât și Gujoane de pui cu sos honey glaze preparat cu 14 ingrediente. La desert, banoffee și tiramisu. Și negresă. Pomană.

Pentru cei mai tineri, ascultați un om bătrân: pomana nu se refuză! O iei, o bagi în traistă și te-ai dus, tată!

Ah, ce bine-i să mănânci! Mai ales când nu pui pe tine.

Salutare, prieten drag. Trăim vremuri triste pentru restaurantele din București. Unora le pasă, altora nu, iar nouă ăstora, restul de cetățeni, ne e foame. Mie, cel puțin, mi-e foame mereu. D’asta m-am gândit să mănânc pentru tine la Mint & Ivy, restaurant aflat pe Calea Victoriei din București, la numărul 122, foarte aproape de Piața Amzei.

O zi mohorâtă. Mint & Ivy și Velocita, pe Victoriei 122

Așezare, floră și faună

Mint & Ivy e buză-n buză cu Velocità. Victoriei 122 poate fi numit hotspotul promenadei de weekend a bucureștenilor. Acolo sunt și A1 și Sweetology, taproomul Zăganu, cam tot ce ți-ai putea dori în materie de free time bazat pe mâncare și băutură bună. Tot aici, weekend de weekend se face o coadă de zeci de metri la înghețată. Încă n-am încercat înghe de la Velocita (descurajat de coada imensă), însă cea de grepfruit cu Aperol de la vecinii Sweetology sigur e ce trebuie, any given Sunday

Vitrină Mint & Ivy cu reflexie de promenadă.

Interior – exterior

Pozele vorbesc de la sine. Un loc curat, renovat și redecorat mișto, cu gust, pe simplu, dar care încă mai păstrează câteva elemente care-i dau aerul ăla nouăzecist, chiar optzecist, cum ar fi mozaicu ăsta kinda cool el așa. Dacă privești de pe trotuarul de vis a vis, ai putea spune că Mint & Ivy și Velocita au același owner. Deasemenea, toată lumea poartă mască. Regulamentar. Genul de loc care nu-i chiar ieftin, însă promite o experiență gourmet. Gourmet surprise. Așa scrie pe pagina lor de facebook.

Mozaic interior Mint & Ivy

Plouă. Frig. Câh

E urât foc în București. N-am chef să iau decizii. Din întâmplare, la tejghea se afla chiar unul din proprietari. L-am pus pe el să aleagă pentru mine.

Listă de decizii comestibile:

  1. Shrimp Slider – creveți pane serviți într-o chiflă moale cu sos cocktail și microsalată.
  2. Chicken Goujons – gujoane de pui cu sos honey glaze preparat cu 14 ingrediente (wiskey, chilly, zahăr brun, usturoi, ghimbir și sos teriaki la bază.
  3. Banoffee – Tartă cu biscuiți digestivi homemade (cu ghimbir), caramel, banană bio și frișcă la fel de bio.
  4. Tiramisu după o rețetă de la un restaurant cu 3 stele Michelin.
  5. Negresă, din partea casei. Pentru că merit.
Gifsy King. Unboxing Mint & Ivy Bucharest

Lifehack. Cum s-o cari fără să o uzi, dacă plouă cumplit

Lifehack. Cum s-o cari (comanda) fără s-o uzi.

Judecata de Apoi.

Shrimp Slider – creveți pane serviți într-o chiflă moale cu sos cocktail și microsalată

La capitolul “cum să scrii «burger cu creveți» fără să scrii «burger cu creveți»”, shrimp slideurul ăsta e o găselniță gustoasă, mai ales dacă ești în ziua aia în care ai mânca un burger, dar parcă nu cu carne, cu altceva, da’ nu știi cu ce. Cu creveți e o variantă viabilă.

Shrimp Slider de la Mint & Ivy Bucharest

E bun. E foarte bun. Conform cu descrierea din meniu. Chifla e moale, creveții sunt gustoși, crunchy, se simte puțină sare în crustă cât să-i potențeze aroma, iar sosul cocktail e ceva minunat, fin și foarte puțin sour(ish). Se completează de minune cu pumnul de valeriană aruncat în el. Un burger cu creveți consistent, fără a fi deloc, dar deloc, greoi. Mi-a plăcut atât de mult încât l-am recomandat tuturor prietenilor.

Shrimp Slider de la Mint & Ivy Bucharest

Sunt curios dacă sunt eu prea entuziasmat de el sau chiar e mișto burgerul ăsta.

Shrimp Slider, de la mine ai 3 de DA.

Mergi mai departe la Vocea Creveților!

Chicken Goujons – gujoane de pui cu sos honey glaze preparat cu 14 ingrediente (wiskey, chilly, zahăr brun, usturoi, ghimbir și sos teriaki la bază)

Dezamăgitor. Cinci fâșii de piept de pui în panko, puțin spre deloc sărate. Și dacă de la gujoanele de pui nu mă așteptam la minuni de 35 de lei, de la sosul cu 14 ingrediente chiar aveam așteptări extrem de mari. Jur pe roșu. Or fi 14 ingrediente, dar rezultatul nu e ce trebuie, cel puțin “in my book”. Sosul honey glaze cu 14 ingrediente are gust, textură, look and feel, de dulceață de ardei iute lungită cu apă și amestecată cu puțină miere. Sosul e doar dulce din cale-afară și-atât. Nici vorbă de aromă de teriyaki sau mai știu eu ce altceva. Am înmuiat de 5 ori un gujon, de amorul artei culinare.

Nu ne-am înțeles deloc.

Fad. Meh.

Chicken Goujons de la Mint & Ivy Bucharest

Dulhe de Mint & Ivy

Până acum, una caldă, una rece, dar uite că la desert se schimbă foaia. Mint & Ivy știe cu deserturile.

Banoffee de la Mint & Ivy Bucharest

Banoffee – Tartă cu biscuiți digestivi homemade (cu ghimbir), caramel, banană bio și frișcă la fel de bio

Mmm, mmm! Delicioasă această tartă, doldora de umplutură, cu gust intens de banană și caramel. Blatul ferm (nu crocant) e făcut din biscuiți gustoși, homemade chiar de Mint & Ivy aproape că s-a însiropat doar de la ingrediente. Foarte bun. Ghimbirul din biscuiți e bine ascuns, predominând banana și caramelul. Peste toate astea, ai un strat generos de frișcă de (hai să nu exagerez) cam două degete de macaragiu. Am descoperit, deci, un desert minunat pe nume banoffee. O încântare!

De încercat și savurat.

Tiramisu după o rețetă de la un restaurant cu 3 stele Michelin

Vrei tiramisu fin, fiiiiiiiiiiiiiin de tot? Ăsta-i!

În discuția cu ownerul veni vorba că desertu ăsta e făcut după rețeta unui restaurant cu 3 stele Michelin. Sigur, acum oricine poate spune orice. Și eu am rețeta clătite de la restaurantul elvețian Miranda Gourmet Sturbi din Samnaum, iar cartofii mei dulci, prăjiți în ulei de măsline aromatizat cu rozmarin sălbatic, poartă semnătura bucătarului șef Kochendorfer. Glumesc. N-am rozmarin sălbatic.

Deschid tiramisu, iau o linguriță, mestec…mai iau una. Aștept. Mai iau o linguriță și chem ajutoare. Soția. Doamna casei scoate repede o linguriță din sertar, gustă, se uită la mine și înfige din nou lingurița.

– Cum e? întreb

– Încă nu știu (jiap, altă linguriță) zice ea de colo.

– Te-am chemat să m-ajuți, dar văd că “te-ai dat” la el.

Mesajul a fost transmis și recepționat. Nu te poți opri din balotat la acest tiramisu. E delicat și absolut savuros! Ce contează dacă sunt, sau nu, 3 sau 8 sau 88 de stele Michelin la bază? Tot ce contează, oameni buni, e gustul! Și e mi-nu-nat! Perfect echilibrat și însiropat. Toate aromele sunt bine reprezentate, fără a se canibaliza. Porția e generoasă și satură lejer doi oameni. Dacă vrei.

Aș plăti bani grei pentru o TAVĂ ÎNTREAGĂ din acest tiramisu! Serios. Chiar cred că ar fi scump.

Tiramisu de la Mint & Ivy? Da!

Negresă din partea casei. Pomană.

E a doua oară când primesc “pomană”, deci sigur e ceva în neregulă cu fața mea de tot primesc câte ceva extra aproape de fiecare dată. Dar pomana e pomană, dom’le. Pentru cei mai tineri, ascultați un om bătrân: pomana nu se refuză niciodată. Niciodată! O iei, o bagi în traistă, și te-ai dus, tată! Dar poate vom judeca pomana dată la biserică altădată, într-un articol separat. Cineva tre’ să facă ordine și acolo. Gospodinele s-au șmecherit și nu mai fac colivă, nici măcar o prăjitură banală cu cremă și foi, de ochii lumii. Cumpără două eugenii și gata, au scăpat! Doar lenea e cucoană mai mare decât dânsele. Totuși, parcă n-ar strica un Top 10 biserici unde se dă cea mai gustoasă pomană. Mă mai gândesc.

Revenind la negresa de la Mint & Ivy, avem de-a face cu o prăjitură cel puțin decentă, puțin gumoasă, nu foarte dulce (yay!), care se pupă de minune cu sosul cu care vine la pachet. O prăjitură reușită.

Acestea fiind zise: bogdaproste, Mint & Ivy!

Total Mint & Ivy Bucharest: 134 de lei.

Mult? Puțin? Decide tu.

Aș mai mânca la Mint & Ivy? Da.

Sigur mă voi reîntoarce la Mint & Ivy pentru un Shrimp Slider și niște tiramisu delicios. Merită. Sunt cu ochii pe ei și pe meniul lor mereu în schimbare & dornic să impresioneze. Îi găsești pe platformele de livrare la domiciliu.

Mulțumesc c-ai ajuns până aici.

Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine!

Dacă vrei să vezi pe unde-am mai mâncat pentru tine, uite mai jos o listă:

Cookies