Am mâncat la bogați, printre Padroni, la E3 by Entourage, în Bucureștiul cel scumpel

susținut de
01 mart. 2024
2552 Afișari
Am mâncat la bogați, printre Padroni, la E3 by Entourage, în Bucureștiul cel scumpel
Să vă zic cum am ajuns eu la E3 by Entourage:
Din când în când, printre recomandările de bodegi cu poveste și bucate așijderea venite pe adresa redacției, se mai strecoară și câte un: „Băi, dar la bogați ai fost să mănânci? Ce părere ai despre E3?” Păi nu am eu păreri? Chiar dacă era o seară frumoasă de luni, am tras pe mine cămeșa de duminică (sau de mers la biserică cum se zice la mine acasă), pantalonii ăia buni, și-am purces la E3 by Entourage. Că doar nu era să  merg îmbrăcat ca un pui de bodaproste. Ce să vezi, E3 e ușă-n ușă cu Ruka Izakaya, despre care am scris aici pe b365.ro.
Salon de fumători. Jungla de la E3

Entourage-ul este tot și asta nu se va schimba

Atât Ruka cât și E3 sunt la parterul Agora Floreasca, un binecunoscut loc de furajare combinată cu business talk, pentru oamenii cu dare de mână. Cam acesta a fost sentimentul meu de când am intrat și până am ieșit.
90% dintre mușterii erau străini angrenați în discuții de afaceri, prea puțin preocupați de aspectul culinar. Se vorbește încet, aproape șoptit și poate de aceea atmosfera e mai drăguță decât prin alte părți. Îți oferă un soi de intimitate, de liniște. Ospătarii sunt tineri, discreți, cu vocabularul la ei, buni vorbitori de limba engleză. În rest, din când în când, o duduie te mai scanează să vază dacă ești de-al locului. Multe priviri curioase, așa că-ți recomand să porți un fir roșu, o minimă protecție antidedeochi.
E3 se împarte în două secțiuni, o terasă închisă cu aspect de junglă dedicată fumătorilor (ca în figura de mai sus), apoi interiorul propriu zis, cu un design semi industrial și mobilier de club, în stilul Entourage, și zic stil pentru că îl regăsești și la B4 Market. Dacă deschizi meniul și nu ești vreun patronaș, ar fi bine să te duci în ziua de salariu, pentru că e prețurile sunt acolo sus, a la Floreasca, iar din punct de vedere culinar ai opțiuni suficiente, atât cu carne, cât și veggie. Moet-ul e la el acasă la E3. N-o să mint. Nu e neapărazt genul meu de loc, dar dacă tot suntem aici…

Judecata de Acum

Am mâncat pentru tine la E3 by Entourage

Pimiento de Padron | 33 l 200 g

Pimiento Padron este o slăbiciune mai veche de-ale mele, de pe vremea biletelor foarte ieftine pe ruta București – Barcelona. E3 i-a trecut în meniu la secțiunea garnituri, nu gustări, dar eu zic că-s un antreu perfect pentru orice masă. Porția e consistentă, suficientă pentru două persoane, așa, de gust. Puțină lume știe că deși sunt asociați cu regiunea Galicia, ardeii Padrón au origini în Mexic și au ajuns în Spania prin intermediul unor misionari. Cum ar zice clujenii: îs vinituri, dom’le!  Dar niște vinituri lejere, fresh, perfecte la un pahar de bere rece. Contrar numelui, nu mai sunt picanți, așa că ia-ți fără grijă. Mie mi-au plăcut, pentru că au venit calzi, făcuți ca la carte, adică puțin perpeliți, mânjiți de puțin ulei și cu niscavai fulgi de sare pe deasupra. Foarte buni. Și prețul la fel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Caracatiță confiată la grătar cu cartofi poșați și sparanghel | 98 lei | 758 g

De ce? Pentru că iar am mers pe mâna ospătarului. La fel am făcut și pentru desert. Cică, vezi Doamne, sunt două preparate foarte apreciată. În ceea ce privește caracatița, descrierea s-ar pute să fie puțin mai extravagantă decât preparatul în sine. Și-am să mă explic: nu e nici o diferență de gust între caracatița confiată de la E3 și una fiartă obișnuit oriunde în altă parte. E gustoasă? Cât de cât. E fragedă? Da. E wow? Nu. Din cele 758 de grame cât zice că are porția, garnitura trage cel mai mult la cântar. Caracatița poate are 150 de grame, cel mult. Apoi, ai 2 fire mici de sparanghel și de restul cartofi. O caracatiță spectaculoasă vizual, din păcate nu și la nivel de gust. Ce mi-a plăcut mult a fost baby spanacul tras în unt și pus deasupra dish-ului.

Cremă de zahăr ars cu Baileys | 31 lei | 275 g

Dacă aș putea, aș fura rețeta acestei creme de zahăr ars. Fină și delicată, nu foarte dulce, cu un miros specific de baton de vanilie, dar nu foarte pregnant. Fiecare linguriță e un răsfăț, un răsfăț pentru doi, pentru că vine într-un bol mărișor, în care eu aș fi aruncat mai multă zmeură, pentru și mai multă plăcere. Divin! Fii altruist sau altruistă și împarte cu persoana de lângă tine. N-o să regretați. Oricând m-aș întoarce la E3, dar nu pentru caracatiță, ci pentru crema asta de zahăr ars de nota 10+. Trei de da.

Cremă de zahăr ars de la E3. Trei de DA.

În concluzie, E3 by Entourage e un loc super sigur, foarte curat, elegant, recomandat atât pentru luat masa în zi de salariu, cât și pentru întâlniri de afaceri. Faptul că e un loc foarte sigur, pentru mine, cumva, îl face să pară plictisitor. Are sens ce zic?

Total E3 by Entourage: 162 lei, fără Coca-Cola. Și fără tips. Pentru că da, la E3 servirea a fost ireproșabilă.

O să mai mănânc pentru tine aici? R: Probabil.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.

Poftim și alte locuri pe unde am mai mâncat pentru tine:

 

 

Cookies