Pimiento Padron este o slăbiciune mai veche de-ale mele, de pe vremea biletelor foarte ieftine pe ruta București – Barcelona. E3 i-a trecut în meniu la secțiunea garnituri, nu gustări, dar eu zic că-s un antreu perfect pentru orice masă. Porția e consistentă, suficientă pentru două persoane, așa, de gust. Puțină lume știe că deși sunt asociați cu regiunea Galicia, ardeii Padrón au origini în Mexic și au ajuns în Spania prin intermediul unor misionari. Cum ar zice clujenii: îs vinituri, dom’le! Dar niște vinituri lejere, fresh, perfecte la un pahar de bere rece. Contrar numelui, nu mai sunt picanți, așa că ia-ți fără grijă. Mie mi-au plăcut, pentru că au venit calzi, făcuți ca la carte, adică puțin perpeliți, mânjiți de puțin ulei și cu niscavai fulgi de sare pe deasupra. Foarte buni. Și prețul la fel.
De ce? Pentru că iar am mers pe mâna ospătarului. La fel am făcut și pentru desert. Cică, vezi Doamne, sunt două preparate foarte apreciată. În ceea ce privește caracatița, descrierea s-ar pute să fie puțin mai extravagantă decât preparatul în sine. Și-am să mă explic: nu e nici o diferență de gust între caracatița confiată de la E3 și una fiartă obișnuit oriunde în altă parte. E gustoasă? Cât de cât. E fragedă? Da. E wow? Nu. Din cele 758 de grame cât zice că are porția, garnitura trage cel mai mult la cântar. Caracatița poate are 150 de grame, cel mult. Apoi, ai 2 fire mici de sparanghel și de restul cartofi. O caracatiță spectaculoasă vizual, din păcate nu și la nivel de gust. Ce mi-a plăcut mult a fost baby spanacul tras în unt și pus deasupra dish-ului.
Dacă aș putea, aș fura rețeta acestei creme de zahăr ars. Fină și delicată, nu foarte dulce, cu un miros specific de baton de vanilie, dar nu foarte pregnant. Fiecare linguriță e un răsfăț, un răsfăț pentru doi, pentru că vine într-un bol mărișor, în care eu aș fi aruncat mai multă zmeură, pentru și mai multă plăcere. Divin! Fii altruist sau altruistă și împarte cu persoana de lângă tine. N-o să regretați. Oricând m-aș întoarce la E3, dar nu pentru caracatiță, ci pentru crema asta de zahăr ars de nota 10+. Trei de da.
În concluzie, E3 by Entourage e un loc super sigur, foarte curat, elegant, recomandat atât pentru luat masa în zi de salariu, cât și pentru întâlniri de afaceri. Faptul că e un loc foarte sigur, pentru mine, cumva, îl face să pară plictisitor. Are sens ce zic?
Total E3 by Entourage: 162 lei, fără Coca-Cola. Și fără tips. Pentru că da, la E3 servirea a fost ireproșabilă.
O să mai mănânc pentru tine aici? R: Probabil.
Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine.
C’est Nepal possible! Aditi’s Kitchen. Bucate de poveste cu frații nepalezi și dumplings de aur
Locul în care ți-a zis maică-ta să nu intri. Maimuca Restaurant. Punk restaurant!
Aloha, Pokeful! Ca să ajungi în Hawaii, te duci în Dorobanți și faci la dreapta înainte de Petrom
CozoFest. Aproape toate locurile de unde comanzi cozonaci de Crăciun în București
Când se mănâncă bine prin cartier în București. Soare și sandwichuri bune, la Fresco Artigianale
Hushimo. Asia din Amzei. Poftă de Tom Yum și vită în sos de stridii
Doar gustul contează. Smith Eatery, o bucătărie fascinantă de 9 metri pătrați
Are balta pește bun. Acasă la Ivan Pescar & Scrumbia Bar. Din apă, în farfurie.
Am mâncat pui de la POPEYES din București. Este zguduitor de la fel ca la ceilalți
Raclette și vin. Amis de la Fête, microfestivalul de brânză din buricul Bucureștiului
Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu
Cei mai buni burgeri din România. Câștigătorii Burger Fest și cum dai de ei în București
„Înainte era mai bine?” Am mâncat pentru tine la Restaurantul Monte Carlo din Cișmigiu
În căutarea unui panino italian adevărat în București. Vizită la Tasteataly
“Casa Tănase”, restaurantul cu specific nepalez din București botezat in memoriam
„Asta îi Cosmos!” Festin la Taverna Georgia, primul restaurant cu specific georgian din București
La bine și la UMAMI Street Food Truck, pe străzile Bucureștiului
Top 3 cei mai buni burgeri din România, conform Burger Fest 2023, îi găsești în București
Gluten free și gustos! Arepas Colombianas, în București feat Pimientos de Padrón la preț cinstit
Cookies and Friends. Cofetăria ascunsă din București pe care trebuie să o încerci
Cu 33 de lei, mănânci în Obor ca la mama acasă, în Sri Lanka, la Mathara Bath Kade6
S-a găsit Kokoreç la Galata Midyeci, în București colț cu Istanbul
Unde găsești cei mai dulci pepeni din București. Studiu de piață în Obor, Moghioroș și Matache
Toscana te cheamă la ea, pe Victoriei, la Bastoni. Cea mai nouă paninărie italiană din București
O nouă tradiție giugiuc în București: Halef, cu baklava pe stil nou și cafeluță de specialitate
Atenție, frige! Bucureștiul are arancini siciliene, la Sfrigola, pe Popa Nan 101
O mică părere despre De Soi, noul restaurant și hub de gusturi din București
Cât costă un mic din carne de vită Wagyu, pe care l-am găsit undeva aproape de București
Într-un București plin de pescobari, fii George’s Fisheries din Prelungirea Ghencea
Turcești de București, la Duman Oriental Cuisine, cu İşkembe çorbası, sultani locali și Ras Asfour
Cu capul în NOR și cu ochii-n farfurie. Mai vinde bine priveliștea în București?
Turist (la) naive în București. Ecler cu cremă de colivă sau cu muștar de Tecuci, ce alegi?
Am mâncat printre fumători la B4 Market, București. Un șnițel ok, la preț psihologic
Am mâncat pentru tine la Guava de iarnă, în “peninsula” Floreasca din București
Am mâncat cât pentru trei, cu 118 lei, la Târgul de Crăciun București din Piața Constituției
Scoate-o pe maică-ta la Sardin, în București, pentru că merită
Am mâncat pentru tine ciorbă de miel la Garlic Pub, în București, după ce am ascultat Coco Jambo
Sentimente amestecate la Capriccio, în București, un restaurant colea în cartier
Cei mai ieftini tacos din București sunt muy deliciosos! La Casa de Tacos, pe la Unirii
Prinde loc la Condesa, dacă poți! Cum e la cel mai nou bar-restaurant latino american din București