Am întâlnit și călători cu STB-ul fericiți. Tramvai cu aer condiționat, introdus pe o linie care traversează Bucureștiul

27 iul. 2022
14829 Afișari
Am întâlnit și călători cu STB-ul fericiți. Tramvai cu aer condiționat, introdus pe o linie care traversează Bucureștiul
Credit foto: Facebook / Negoita Valerica

Confortul termic, dar și olfactiv-vizual, din transportul în comun din București, a fost remarcat într-un text plin de optimism de un călător cu STB-ul.

Bucuria nedisimulată că într-un tramvai ce traversează sectoarele 5 și 3 se află aer condiționat, dar și curățenie, a fost comunicată, prin Facebook, și altor bucureșteni.

”Am o zi norocoasă”, își începe autorul postării comentariul, ”pentru prima oara pe anul asta circul cu un tramvai 23 cu AC si foarte curat”. ”Deci se poate.”, constată acesta, care adaugă: ”Azi chiar nu regret faptul ca platesc abonament 80 lei”. Postarea se regăsește AICI,  dar și imaginea postată.

Parcul de tramvaie al STB cu AC este însă limitat la 25 de astfel de vehicule, din totalul de 267 cât are societatea. Cele cu aer condiționat nu circulă pe o linie prestabilită, ci se rotesc între liniile existente, în funcție de situația zilnică a transportului public necesar să acopere tot orașul, ne-a comunicat STB.

În plină vară, presa a publicat datele STB că 90% dintre tramvaiele care circulă în București nu au aer condiționat, în timp ce, la polul opus se află autobuzele STB. Toate autobuzele, chiar dacă mai puțin eficiente ca tramvaiele în perioadele cu trafic de vârf, sunt echipate cu instalații de răcire a aerului.

În Capitală urmează să fie introduse în circulație, treptat, noile tramvaie Imperio produse de Astra Arad.

Introducerea transportului aproape gratuit, în iunie 2022, în Germania, a arătat că a scăzut semnificativ traficul rutier din orașele țării.

Îți recomandăm și:

 

 

Cookies