Am fost la SAGA și a fost o mare țeapă, iar sute de alți bucureșteni (plus turiști) zic la fel

26 iun. 2023
4819 afișări
Am fost la SAGA și a fost o mare țeapă, iar sute de alți bucureșteni (plus turiști) zic la fel
Am fost la SAGA și a fost o mare țeapă, iar sute de alți bucureșteni (plus turiști) zic la fel. Sursa imagine: Inquam Photos/ Octav Ganea

Probabil mulți dintre voi vă întrebați: „Cum a fost la SAGA Festival anul acesta?”. Și răspunsul este simplu: groaznic.

Trei dintre artiștii internaționali cei mai așteptați au fost anulați

Probabil multe persoane și-au cumpărat bilete la SAGA Festival pentru a-i vedea pe Lil Nas X, Wiz Khalifa și pe Sickick. Însă, din păcate, niciunul dintre acești artiști internaționali nu a mai urcat pe scena festivalului.

Mai mult decât atât, organizatorii SAGA au anunțat acest lucru chiar în ziua în care artiștii respectivi urmau să cânte, cu doar câteva ore înainte.

Lil Nas X nu a mai venit la SAGA
Lil Nas X nu a mai venit la SAGA. Sursa foto: Instagram/ SAGA Festival
Sickick nu a mai participat la SAGA
Sickick nu a mai participat la SAGA. Sursa foto: Instagram/ SAGA Festival
Wiz Khalifa nu a mai cântat la SAGA Festival
Wiz Khalifa nu a mai cântat la SAGA Festival. Sursa foto: Instagram/ SAGA Festival

Mai mulți participanți și-au exprimat nemulțumirea pe rețelele de socializare și au regretat faptul că și-au cumpărat bilete la această ediție.

Câteva dintre comentarii

  • „Nu mi se pare normal să cumpăr bilet pentru doi artiști și să nu vină nici unul, pentru că ăștia-s un cap de afiș.” – I. B.
  • „De râs. Cel mai nasol festival. Am luat bilet pe 3 zile si am fost 1 zi. Nu mi-a mai trebuit.” – D. A.

Mai multe persoane revoltate au depus reclamații la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Hua. Am făcut reclamație la ANPC.” – D. A.

Sesizare ANPC
Sesizare ANPC. Sursa foto: ANPC

De asemenea, organizatorii SAGA Festival au anunțat că Lil Nas X nu mai poate urca vineri pe scenă deoarece este bolnav, dar, se pare că artistul a cântat duminică la Glastonbery, un festival de muzică din Anglia, potrivit independent.co.uk.

Nici de Fisher nu s-au putut bucura prea multe persoane pentru că, după ce s-a umplut jumătate din capacitatea maximă a spațiului din fața scenei, organizatorii au închis-o. Multe persoane s-au împins sau chiar au leșinat din cauza aglomerației.

De asemenea, acest lucru s-a întâmplat și la scena Switch, unde au cântat artiști români, precum: Deliric, Puya, Bitză, Șatra B.E.N.Z., Oscar, Ian, Killa Fonic, etc. Mulți dintre participanți nu au putut să intre să îi vadă pentru că organizatorii au închis porțile.

Cozi imense la intrarea în festival

Participanții și-au ratat mai mulți dintre artiștii favoriți din cauza cozilor imense la care au fost nevoiți să stea cu orele. De menționat este faptul că mulți dintre ei aveau deja brățări și așteptau, pur și simplu, să fie verificați pentru a intra în festival.

Skrillex are set de 3 ore, dar tu de 2 ore stai la coadă…” – A. S.

Coadă imensă la intrarea în festival
Coadă imensă la intrarea în festival. Sursa foto: B365

Nici la food court nu a fost mai bine. Oamenii așteptau foarte mult pentru a putea mânca ceva sau doar pentru a-și lua ceva de băut.

Cozi imense la food court
Cozi imense la food court. Sursa foto B365

În plus, chiar și la toalete era coadă. După ce stăteai 30 de minute la coadă ca să intri în toaletă, vedeai că nici măcar lumină nu e. Ok, băgai un blitz și îți făceai treaba, după care ieșeai. Voiai să te speli pe mâini, dar, surpriză! Nu era nici apă, nici săpun. Singura variantă ar fi fost să folosești un dezinfectant, dacă ai fi avut voie să intri cu el în festival.

Mulți participanți nu au reușit să își scoată banii de pe brățară

În primele două zile au fost cozi destul de mari în punctele de încărcare a brățărilor, deci, dacă îți era sete trebuia să aștepți să îți vină rândul pentru a băga bani pe brățară.

Totuși, cele mai mari cozi s-au format ieri, la casele de refund a banilor de pe brățări. Unele persoane au stat cu orele pentru a-și recupera banii de pe brățări, iar alții au renunțat atunci când au văzut cât au de așteptat.

Erau doar două case de refund în tot festivalul, iar coada mai avea puțin și ieșea din incinta evenimentului.

Participanții mai au șansa doar până pe 27 iunie să își recupereze banii, dar pentru asta trebuie să meargă fizic la Romaero, unde, probabil, vor mai sta la niște cozi.

SAGA Festival nu a asigurat autobuze pentru deplasarea la eveniment

Spre deosebire de ediția din 2021, care s-a ținut tot la Romaero, anul acesta SAGA nu a asigurat transport la festival. Participanții așteptau câte o oră sau două autobuzul și, când în sfârșit venea, era plin și nu mai lua alte persoane,

Nici cu UBER-ul nu era mai ok, pentru că ori era foarte scump, ori nu era niciun șofer disponibil.

Astfel, oamenilor le-a fost greu să ajungă și să plece de la locație.

Per total, a fost o experiență dezamăgitoare pe care, cu siguranță, mulți nu o vor mai repeta și anul viitor, din cauza lipsei de organizare și a multor altor motive enumerate anterior.

Te-ar putea interesa și:

Cookies