„Alungă fantomele electronicelor vechi” – până acum au fost colectate două tone

de:
15 nov. 2010
0 Afișari

Deşeurile electrice sunt nocive, dacă sunt aruncate fără discernământ, atât pentru mediu, cât şi pentru locuitorii oraşului. De aceea s-a lansat campania ”Alungă fantomele electronicelor vechi”, derulată de Sectorul 1, în parteneriat cu Compania Romprest şi Asociaţia Environ.

Pentru a stimula colectarea selectivă a DEEE-urilor pe durata campaniei, asociaţiile de locatari, dar şi instituţiile şi companiile din Sectorul 1 se pot înscrie într-o competiţie, ai cărei câştigători vor fi desemnaţi pe 30 noiembrie, în cadrul unei Gale de Premiere.

Cetăţenii, agenţii economici şi instituţiile din Sectorul 1 pot suna gratuit, până la sfârşitul acestei luni, la numărul de telefon 021/9460 pentru a se debarasa de aparatura electrocasnică nefolositoare, care le ocupă inutil spaţiul în locuinţe.

În cadrul campaniei se pot colecta monitoare de calculator, televizoare, aparate de radio, frigidere, maşini de spălat sau alte echipamente electrocasnice vechi.

Echipamentele electrocasnice colectate sunt preluate de către Asociaţia ”Environ” în vederea tratării lor ecologice, valorificării şi reciclării, în conformitate cu legislaţia europeană de mediu.

Cookies