Alţi bani, altă distracţie: uniformele poliţiştilor locali. VEZI CÂT COSTĂ

de:
26 mart. 2011
0 Afișari
Alţi bani, altă distracţie: uniformele poliţiştilor locali. VEZI CÂT COSTĂ

Potrivit anunţului de licitaţie postat de Poliţia Comunitară Sector 4, de exemplu, echipamentul poliţiştilor locali va scoate din bugetul instituţiei suma de aproximativ 650.000 lei (peste 155.000 euro). În organigrama Poliţiei Locale Sector 4 figurează 350 de funcţii, din care 27 de conducere şi 323 de execuţie.

„Legea nr.155/2010 şi H.G. nr. 1332/2010, acte normative care reglementează înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Poliţiei Locale, prevăd, între altele, şi schimbarea uniformelor angajaţilor Poliţiei Comunitare”, au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 la solicitarea B365.ro.

Contractul de furnizare a uniformelor a fost atribuit recent firmei Viper Spirit SRL, criterul principal de selecţie fiind preţul cel mai scăzut. Pe pagina de internet a companiei, o bluză uniformă de serviciu jandarmi se vinde cu 150 de lei, iar pantalonul uniformă serviciu jandarmi la 110 lei. Echipamentul se completează însă şi cu alte accesorii specifice.

„Preţul mediu al unei uniforme este 2.178, 20 lei. Uniformele sunt compuse din 21 de piese pentru femei şi, respectiv, 20 de piese pentru bărbaţi, după cum urmează: pantalon de vară şi de iarnă, sacou de vară şi de iarnă, fustă (pentru femei), cămaşă cu mânecă lungă şi scurtă, cămaşă bluză cu mânecă lungă şi scurtă, pulover, pantofi de vară şi de iarnă, ghete, scurtă de vânt cu mesadă detaşabilă, scurtă cu mesadă detaşabilă, cravată, şapcă, pălărie, ecuson, însemne distinctive (trese), mănuşi de piele”, au precizat oficialii Primăriei Sectorului 4.

Societatea Viper Spirit SRL număra, la sfârşitul anului 2009, 38 de salariaţi, potrivit Ministerului de Finanţe. Aceeaşi sursă arată că firma a înregistrat o cifră de afaceri de 3,5 milioane lei şi un profit net de 97.000 lei.

În organigrama şi statutul de funcţii al Poliţiei Locale Sector 4 au fost incluşi şi inspectorii Direcţiei de Control şi cei ai Direcţiei de Protecţia Mediului din cadrul Primăriei. Poliţiştii locali au atribuţii de control în ceea ce priveşte legalitatea comerţului stradal, ordine şi linişte publică, distribuţia cărţilor de alegător şi afişaj publicitar. Reprezentanţii administraţiei locale atrag atenţia asupra faptului că poliţiştii locali fac controale numai în baza unei delegaţii de serviciu, însoţită de legitimaţia de serviciu.

Începând din acest an, atribuţiile poliţiştilor locali au fost sporite, aceştia fiind abilitaţi să dea sancţiuni pentru parcări neregulamentare, pentru pietoni care traversează strada prin loc nepermis şi construcţii ridicate fără autorizaţie. VEZI AICI lista completă de amenzi pe care o poţi lua.

Cookies