42 de copii, internaţi în spitalele din Argeş cu probleme digestive. Unul, transferat la Bucureşti

de:
27 feb. 2016
0 afișări
42 de copii, internaţi în spitalele din Argeş cu probleme digestive. Unul, transferat la Bucureşti

UPDATE Este vorba despre un copil, în vârstă de un an şi 10 luni, cu afecţiuni digestive acute, din comuna Poiana Lacului, a declarat, pentru Mediafax, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, Sorina Honţaru.

În cazul acestuia, nu a fost confirmată suspiciunea de sindrom hemolitic-uremic, a mai precizat sursa citată.

La Spitalul de Pediatrie Pitești se aflau 38 de copii, dintre care 27 mai mici de doi ani. Alți patru copii cu vârste sub doi ani sunt internați la alte unități medicale din județ, trei la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești și unul la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel.

Noul prefect Cristian Soare a anunțat, pe 25 februarie, că instituția pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situația copiilor internați în Argeș.

„Având în vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP și a Spitalului de Pediatrie cu privire la situația copiilor internați în Argeș, cât și în București, începând de mâine Instituția Prefectului va da comunicate de presă zilnic cu privire la situația copiilor internați la Spitalul de Pediatrie și la celelalte spitale în Argeș”, a spus joi, într-o conferință de presă, prefectul județului Argeș.

Alte 12 cazuri de copii cu probleme digestive au fost raportate, la nivel naţional, în ultmele 24 de ore. Ei nu au însă sindromul hemolitic. Informaţia a fost furnizată în urmă cu puţin timp de ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş. Între timp, starea de sănătate a băieţelului plimbat între spitale şi, internat în Capitală, s-a agravat. În total, șase bebeluși sunt internați în continuare la Spitalul Marie Curie din București cu sindromul hemolitic uremic.

„Micuţul de la Mioveni este într-o stare deteriorată, faţă de zilele precedente, ceilalţi sunt mult mai bine, iar unii dintre ei se pregătesc încet, încet să meargă acasă. În ultimele 24 de ore au mai fost raportate 12 cazuri de boală diareică acută, nu de sindrom hemolitic uremic. Fac din nou un apel la responsabilitate. Anchetele continuă, cele ale Direcţiei Sanitare şi ANSVSA, care desfăşoară o amplă anchetă şi vom avea rezultatele. L-am contactat pe ministrul Curaj şi specialiştii noştri pregătesc un set de măsuri care vor fi communicate prin Inspectorate….măsuri de igienă, de respectare a normelor”, a declarat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş, citat de realitatea.net. 

Ministrul Sănătăţii susţine că nu s-a arătat surprins de concluziile raportului Corpului de control al premierului care a scos la iveală că medicii de la Spitalul de Pediatrie Piteşti au raportat lunar că nu există infecţii intraspitaliceşti, deşi au luat probe doar în trei zile.

Un reputat medic DEZVĂLUIE care ar putea fi SURSA îmbolnăvirii copiilor cu SHU

Un medic specialist în nefrologie pediatrică de la Spitalul Clinic de urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a scris, pe pagina de Facebook, că, în mod sigur, sursa îmbolnăvirii bebeluşilor cu sindrom hemolitic uremic este „contaminarea alimentară”. Dr. Ovidiu Limoncu spune că, la Grigore Alexandrescu, au fost internaţi copii cu SHU, iar elementul comun a fost acela că au consumat acelaşi tip de iaurt. Detalii, aici. 

Cookies