ESENTIAL

Alteţa sa Maja von Hohenzollern: Românii sunt săraci în educaţie şi empatie

Înainte de protestul propriu-zis, Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor din România a organizat o conferinţa de presă în cadrul căreia o serie de personalităţi  s-au raliat demersului ONG-ului. Între acestea s-au numărat Prinţesa Maja von Hohenzollern, preşedintele Organizaţiei Europene pentru Protecţia Animalelor şi a Mediului Dieter Ernst, Maricica Puică, Monica Davidescu, Remus Cernea şi Paula Iacob.

Sunteţi săraci doar în educaţie şi empatie”

Toţi cei prezenţi au susţinut că prevederile incluse in proiectul de act normativ sunt ilegale, inumane şi anticonstituţionale. Mai mult, Prinţesa Maja von Hohenzollern a ţinut să sublinieze un aspect mai puţin auzit: „Este vina voastră, a tuturor(n.r. – românilor), că aveţi câini pe stradă. Ei trebuie să stea în case, în gospodarii, să fie castraţi. Voi trebuie să va asumaţi responsabilitate pentru ei. În Germania nu e picior de câine pe străzi, deşi avem 26 de milioane de posesori de animale de companie. Toţi îşi asumă însă responsabilitatea pentru ele”.

După tirul de acuzaţii la adresa românilor, Alteţa Sa a continuat: „Am auzit adesea acest argument: În România eutanasiem câini pentru că suntem săraci. Ucideţi câinii că să-i mâncaţi, îi ucideţi pentru blana lor? Nu, nu sunteţi atât de săraci. Sunteţi săraci doar în educaţie şi empatie.”

Reprezentanta Casei de Hohenzollern a arătat cu degetul şi către clasa politică: „Politicienii voştri sunt şi ei vinovaţi că nu promovează politici de gestionare a lor. Nu uciderea lor e soluţia, ci sterilizarea şi eliberarea lor. Dacă aş fi câine în România, eu aş vota pentru eutanasierea politicienilor”, a subliniat Alteţa Sa.

În cazul în care proiectul de lege, cu amendamentele propuse, va trece de Camera Deputaţilor, care este for decizional, Ambasadele României dar şi companiile autohtone care au sedii peste graniţe vor fi pichetate de iubitorii de animale, a anunţat la finalul conferinţei, Prinţesa Maja von Hohenzollern.

VEZI AICI AMENDAMENTELE LA OUG nr. 155/2001


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button