ȘTIRI

Alternosfera @ GuerriLIVE

GuerriLIVE isi continua seria concertelor, luni, 28 mai, incepand cu ora 19, din studiourile Radio Guerrilla, de data aceasta, in pasi de rock alternativ. Sau in ritm de „rock alternativ melodic”, cum si-ar descrie baietii de la Alternosfera muzica pe care o canta: „cu clapa care duce toata piesa”. Versurile lor sunt de cele mai multe ori de dragoste, avand, insa, si conotatii sociale sau politice.

„Rock-ul basarabean a fost o prezenta constanta in meniul consumatorului de muzica de dincoace de Prut in ultimii 20 de ani. Din mixul de trupe care au trecut granita, Alternosfera iese în fata cu formula unei compozitii melodioase impanate cu distorsuri violente de chitara peste care este presarata o limba romana tainica” – Bogdan Serban, realizator GuerriLIVE.

Istoria trupei Alternosfera incepe in 1998, cand are loc prima repetitie in deplina componenta a trupei. In 1999, Alternosfera sustine primul concert, in Chisinau. In 2001, trupa realizeaza primele inregistrari demo, iar in 2002, au loc inregistrari demo si la Bucuresti. Schimband, de-a lungul timpului atat componenta cat si directia muzicala, Alternosfera a ajuns sa aiba un stil propriu, inconfundabil. Ca sound, Alternosfera este unica in momentul de fata pe piata muzicala basarabean, contextul lor de influente variind de la anii ’80 la rockul alternativ al Seattle-ului anilor 90.

GuerriLIVE inseamna concerte sustinute de trupele noului val din muzica romaneasca, gazduite si transmise in direct din Studiourile Radio Guerrilla. In fiece saptamana, în fiece luni, de la 7 seara.

Maestru de ceremonii – Bogdan Serban


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button