ȘTIRI

Alternosfera anunță Epizodia Tour

Albumul EPIZODIA al formatiei ALTERNOSFERA din Republica Moldova va fi lansat in Ziua Internationala PI (π), respectiv luna 3, ziua 14, ocazie cu care va avea loc si primul concert din EPIZODIA TOUR. Evenimentul se va desfasura la Bucuresti, in The Silver Church Club.

Primele 10 concerte din acest turneu cuprind orase precum Cluj, Timisoara, Brasov, Buzau, Constanta, Galati, Suceava, Iasi, dupa cum urmeaza:

Cluj: vineri, 22 martie 2013, Euphoria Music Hall
Timisoara: sambata, 23 martie 2013, Daos Club
Brasov: vineri, 29 martie 2013, Rockstadt
Buzau: sambata, 30 martie 2013, Cafeneaua Artistilor
Constanta: vineri, 5 aprilie 2013, Doors Club
Galati: sambata, 6 aprilie 2013, Zodiar
Suceava: vineri, 19 aprilie 2013, La Fierarie
Iasi: sambata, 20 aprilie 2013, Underground Pub
Chisinau: sambata, 27.04.2013, tba

Detalii despre fiecare concert in parte gasiti pe pagina oficiala de facebook a trupei Alternosfera, sectiunea evenimente: http://www.facebook.com/Alternosfera/events

Albumul EPIZODIA face parte din tripticul conceptual al formatiei ALTERNOSFERA, numit chiar EPIZODIA. Prima parte a acestui triptic – „Virgula”, a fost lansata in luna octombrie a anului trecut. Daca „Virgula” reprezinta miezul tripticului, atunci „EPIZODIA” este intregul din irational. Cel ce al treilea album va fi lansat pana la sfarsitul anului.

Chintesenta tripticului graviteaza in jurul celei mai importante si celebre constante matematice, PI (π). Invaluita in trecut de misticism, constanta π, datorita relatiei sale cu natura cercului, este inseparabila de sfera si univers. Conceptul EPISODIA isi propune sa devina inseparabil de ALTERNOSFERA si universul sau: publicul.

Primul single de pe albumul EPIZODIA se numeste „Singuratate” si se poate asculta aici:
http://www.youtube.com/watch?v=glfFgdCQk7c&feature=youtu.be

„Privind spre cer am cules in memorii cele mai importante epizoade si in campul algoritmilor matematici am reasezat stelele.
Am reinventat horoscopul.
Luna 3. Ziua 14. Incepe EPIZODIA.”
Marcel Bostan, Alternosfera

Alternosfera a fost fondata in 1998. Pe parcursul anilor, formatia si-a schimbat componenta, având in prezent numai 2 dintre membrii fondatori, respectiv Marcel Bostan si Marin Nicoara. In primii ani formatia isi cauta tematica si stilul, experimenteaza cu diverse instrumente, acumuleaza experienta si inregistreaza primele demo-uri.

Primul album – „Orasul 511” a fost lansat in mai 2005, iar denumirea albumului provine de la garajul nr.511, unde formatia isi avea sala de repetitie. Albumul include piesa „Wamintirile”, piesa ce a „invadat” posturile de radio și televiziune din România.

Doi ani mai tarziu, Alternosfera lanseaza „Visatori cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica”. Prin acest album Alternosfera pune punct perioadei romantismului liric in creatia sa, iar in toamna lui 2008, lanseaza EP-ul „Flori din groapa Marianelor”.

In 2012, Alternosfera lanseaza albumul „Virgula”. „Arunca-mi”, „Doua Eve”, „Muta”, au fost piese difuzate in heavy rotation, iar albumul „Virgula” a primit numeroase aprecieri. Turneul de promovare in Romania al acestui album s-a incheiat printr-un concert-eveniment la Bucuresti, in Turbohalle, unde Alternosfera a cantat in fata a peste 2 000 de fani.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button