Alte trei corturi pentru refugiații ucraineni au fost amplasate în Gara de Nord. Cei care vor pleca din București pot fi cazați aici temporar

07 mart. 2022
544 Afișari
Alte trei corturi pentru refugiații ucraineni au fost amplasate în Gara de Nord. Cei care vor pleca din București pot fi cazați aici temporar
Alte trei corturi pentru refugiații ucraineni au fost amplasate în Gara de Nord. Cei care vor pleca din București pot fi cazați aici temporar | Sursă foto: Facebook-Instituția Prefectului Municipiului București

Prefectura Capitalei a anunțat luni, 7 martie 2022, că au fost instalate alte trei corturi pentru refugiați în Gara de Nord. Acestea vor reprezenta un loc de cazare temporară pentru oamenii ce fug din calea războiului declanșat de Rusia.

Trei corturi pentru refugiați au fost amplasate în Gara de Nord

Prefectura Capitalei a anunțat că astăzi au fost operaționalizate trei noi corturi în Gara de Nord. Aceste corturi sunt în principal destinate acelor refugiați ce nu doresc să fie găzduiți în unul din centrele ce au fost create în București. Persoanele care doresc să staționeze pentru o perioadă scurtă în București pot fi cazate temporar în aceste corturi. Ulterior ei își vor continua drumul spre alte regiuni ale țării sau spre alte state.

Suplimentarea spațiilor de cazare a fost făcuta pentru a se evita situațiile de supraaglomerare. În această perioadă, fluxul de refugiați ce ajung în București este extrem de ridicat.

Un tren cu peste 800 de ucraineni a ajuns astăzi în Capitală

Astăzi, în jurul orei 17:30, în Gara de Nord a ajuns un tren ce transporta refugiații din Ucraina, de la Iași la București. Trenul a avut 12 vagoane și a transportat circa 870 de persoane, de diferite cetățenii. Mare parte din acestea vor fi preluate și urmează să fie cazate în centrele din București și Ilfov.

Compania CFR Călători va oferi bilete de tren gratuite tuturor refugiaților veniți din Ucraina, pentru cursele de pe teritoriul României. De asemenea, aceștia vor beneficia de gratuitate pentru biletele de tren până la granița cu Ungaria, iar de acolo compania MAV Start le va acorda bilete gratuite spre Budapesta sau până la următoarea graniță.

Gestionarea activităților care țin de persoanele refugiate din București sunt realizate sub coordonarea Prefecturii Capitalei. Instituția beneficiază de sprijinul autorităților componente ale Centrului Municipiului București de Coordonare și Conducere a Intervenției, precum:

  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov,
  • Direcția Generală de Poliție a Municipiului București,
  • Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București,
  • Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București,
  • CFR Călători,
  • CFR Infrastructură,
  • Poliția Locală a Municipiului București.
Cookies