Alte treceri de pietoni revigorate și puse în siguranță în București, după accidentele rutiere din ultima perioadă

15 nov. 2022
558 Afișari
Alte treceri de pietoni revigorate și puse în siguranță în București, după accidentele rutiere din ultima perioadă

Treceri de pietoni prost semnalizate, fără lumini intermitente sau chiar nesemaforizate, acolo unde se impun semafoare individuale.

Situația marcajelor rutiere lipsă, care pun viața oamenilor în pericol în București, a fost evidențiată și de cele două tragedii care s-au petrecut în decurs de mai puțin de o lună în Capitală.

Urgența a apărut după ce pe Bd. Antiaeriană un tânăr de 19 ani a murit, iar tragedia a dus la mișcări de stradă, iar cea de-a doua a avut loc pe Splaiul Unirii, unde, de asemenea, un om a murit lovit de o mașină. În ambele cazuri, pietonii traversau strada, regulamentar, pe trecerea de pietoni.

Astăzi, 15 noiembrie, primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, anunță că s-au realizat alte marcaje pe 6 mari bulevarde ale Bucureștiului și subliniază că în mandatul trecut, între 2019-2020 nu s-a investit niciun leu în marcarea străzilor.

Arterele rutiere unde s-au realizat marcaje sunt: Splaiul Independenței – pod Izvor, bd. Camil Ressu, bd. Basarabia, șoseaua Industriilor, șoseaua Colentina și șoseaua Andronache.

Primarul Bucureștiului mai spune că în ceea ce priveşte semaforizările, administrația sa a investit 31 de milioane de lei, de 3 ori mai mult faţă de ultimii doi ani din administrația trecută.

”Vrem schimbare” îi cere transparență lui Nicușor Dan

Organizația ”Vrem schimbare” a reacționat la postarea primarului general, la scurt timp, cerându-i acestuia, dar și viceprimarului Stelian Bujduveanu, responsabil cu străzile, să publice lista intervențiilor.

„Nicușor Dan, primarul general al Bucurestiului, anunta pe Facebook ca Administrația Străzilor a realizat mai multe marcaje rutiere prin capitala. Da, avem mare nevoie marcaje rutiere si alte masuri pentru sporirea sigurantei rutiere in Bucuresti.

Pe aceasta cale solicitam public domnului primar general sa aduca transparenta in administratia publica locala!

Mai exact — vrem sa stim exact pe ce strazi intervin diversele institutii din subordinea PMB (si cand). Luand exemplul ASB, ii solicitam domnului primar general sa puna la dispozitia publicului documente care sa listeze strazile unde se fac interventii si investitii.

In loc sa ne uitam doar la poze, am vrea sa avem acces si la o lista de strazi in care s-a intervenit. Se poate, domnilor Nicușor Dan si Stelian Bujduveanu?”, a scris comunitatea pe Facebook.

Postarea lui Nicușor Dan:

”Continuăm realizarea de marcaje rutiere în zone în care acest lucru nu s-a mai făcut de ani de zile. Echipele Administrației Străzilor București (ASB) au lucrat zilele trecute pe Splaiul Independenței – pod Izvor, bd. Camil Ressu, bd. Basarabia, șoseaua Industriilor, șoseaua Colentina și șoseaua Andronache.

În ultimii doi ani, am prioritizat lucrările de semaforizare și semnalizare rutieră. De la preluarea mandatului, am investit peste 33 de milioane de lei pentru marcaje rutiere, în timp ce în anii 2019 și 2020 nu a fost alocat nici măcar un leu la acest capitol. În ceea ce priveşte semaforizările, am investit 31 de milioane de lei, de 3 ori mai mult faţă de ultimii doi ani din administrația trecută, când s-au efectuat lucrări în valoare de doar 9 milioane de lei.

La realizarea marcajelor, s-a ținut cont atât de sesizările venite din partea cetăţenilor, cât și de constatările din teren ale echipelor ASB.”

Citește și:

Cookies