Alte patru șantiere de termoficare se deschid în București. Se vor schimba 15 km de conductă în zone precum Bd. Chișinău și Basarabia

07 mai 2024
6365 afișări
Alte patru șantiere de termoficare se deschid în București. Se vor schimba 15 km de conductă în zone precum Bd. Chișinău și Basarabia
Alte patru șantiere de termoficare se deschid în București. Se vor schimba 15 km de conductă în zone precum Bd. Chișinău și Basarabia | Sursa foto: Nicușor Dan - Facebook

Patru noi șantiere de modernizare a rețelei de termoficare se vor deschide în București, anunță primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Acestea se vor deschide în zone precum Bulevardul Chișinău, Bulevardul Basarabia, Strada Ion Berinde și Strada Theodor Speranția.

Alte patru șantiere de termoficare se vor deschide în București

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis, pe pagina de Facebook, că patru noi șantiere de modernizare a rețelei de termoficare se vor deschide în mai multe zone din București. În total se vor schimba 14,8 km de conductă. Finanțarea vine în proporție de 85% de la Ministerul Dezvoltării.

Contractele pentru dirigenția de șantier pentru cele 4 loturi aferente obiectivului de investiții „Modernizare magistrale de termoficare aparținând S.A.C.E.T. București” au fost atribuite. Pentru acestea au fost semnate contractele la finalul anului 2023.

Loturile care se vor moderniza sunt:

  • 5,92 km pe artele Bd. Chișinău, str. Torentului, str. Florica Pantazi, str. Mircea Rosetti, str. Vulcanei, str. Baicului, str. Dumitru Slugeru, str. Dimitrie Groza, str. Răușeni, str. Vasile Stolnicul, str. Doamna Ghica, str. Azuga.
  • 4 km la intersecțiile dintre Bd. Basarabia cu Bd. Chișinău, Bd. Basarabia cu str. Morarilor, Bd. Basarabia până la platforma industrială CET Titan.
  • 0,62 km pe str. Ion Berindei și la intersecția dintre str. Ion Berindei cu str. Doamna Ghica.
  • 4,2 km pe str. Theodor Speranția, Calea Călărașilor și str. Matei Basarab.

Lucrările Termoenergetica din Piața Victoriei sunt gata

Nicușor Dan a anunțat, pe data de 3 mai, că s-au dat în exploatare 1,2 km de conductă de termoficare modernizată.

Compania Municipală Energetica Servicii București a realizat probele de presiune pentru două tronsoane de conductă magistrală de termoficare, în Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești.

650 de metri de conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecție a avariei, au fost montați în galeria care subtraversează Piața Victoriei. Pe acest tronson s-au finalizat și lucrările de consolidare și reparație a galeriei, pe o distanță de 350 de metri.

Edilul a precizat că de pe data de 15 mai, după finalizarea lucrărilor de modernizare a magistralei de apă, vor fi începute și lucrările de reparație a carosabilului în Piața Victoriei.

S-a efectuat și proba de presiune pentru 550 de metri pe un alt tronson de conductă nouă, montată pe Bd. Ion Mihalache, între intersecția strada Dr. Felix și Arh. Ion Mincu.

La acest obiectiv, unde nu nu au mai fost realizate lucrări de investiție de peste 40 de ani, vor fi modernizați 11 km de conductă de termoficare, din care au fost deja înlocuiți 7 km. Conductele noi au garanție de 30 de ani.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies