Alte noi străzi cu sens unic în Sectorul 2 al Capitalei. Reglementările intră în vigoare pe 5 decembrie

03 dec. 2022
3036 Afișari
Alte noi străzi cu sens unic în Sectorul 2 al Capitalei. Reglementările intră în vigoare pe 5 decembrie
Alte noi străzi cu sens unic în Sectorul 2 al Capitalei. Reglementările intră în vigoare la începutul săptămânii viitoare. Sursa foto: Agerpres

În acest weekend se montează indicatoarele, iar începând de luni, vor intra în vigoare reglementările pentru noi străzi cu sens unic în Sectorul 2 al Capitalei. Primarul Radu Mihaiu anunță că se sistematizează cvartalul 17: „Siguranța pietonilor merită un mic ocol”.

Alte noi străzi cu sens unic în Sectorul 2

Multe străzi din București au rămas prea mici pentru numărul mașinilor prezente, iar spațiul a ajuns să se împartă în două: trotuarele ajung să fie ocupate de mașinile parcate, iar șoseaua aparține mașinilor care se află în tranzit. Pietonii nu mai au spațiu dedicat și sunt nevoiți să se strecoare printre mașini.

„Pe străzile înguste, pentru a asigura spațiul necesar pietonilor, fără a elimina toate parcările, singura variantă rămâne sistematizarea prin sensuri unice”, transmite Radu Mihaiu într-o postare pe Facebook.

Primarul Sectorului 2 anunță că, zilele acestea, echipele montează indicatoarele pentru noile străzi care vor fi cu sens unic. Noile reglementări intră în vigoare luni, 5 decembrie 2022:

  • Strada Silvia devine sens unic: Colentina ➡️ Podul Neagului.
  • Strada Podul Neagului devine sens unic: Doamna Ghica ➡️ Litovoi Voievod.
  • Strada Ghinea Brătășanu devine sens unic pe tronsonul cuprins între Podul Neagului și Ipsilanti Voievod: Podul Neagului ➡️ Litovoi Voievod.
  • Strada Bușteni devine sens unic: Silvia ➡️ Doamna Ghica.
  • Strada Comarnic devine sens unic pe tronsonul dintre Doamna Ghica și Ghinea Brătășanu: Doamna Ghica ➡️ Ghinea Brătășanu.
  • Strada Barbu Brădescu devine sens unic: Ghinea Brătășanu ➡️ Dumitru Secăreanu.
  • Strada Spătarul Mihail devine sens unic: Dumitru Secăreanu ➡️ Ghinea Brătășanu.
  • Strada Elena devine sens unic: Corabia ➡️ Silvia; Litovoi Voievod ➡️ Silvia.
  • Strada Podul Vadului devine sens unic: Ghinea Brătășanu ➡️ Podul Neagului.
  • Strada Corabia, devine sens unic și pe tronsonul cuprins între Silvia ➡️ Litovoi Voievod.

„Parcați la bordură, nu pe bordură”

Primarul Sectorului 2 îi roagă pe bucureșteni să fie atenți la noile reglementări de circulație și să parcheze la bordură, nu pe bordură.

„O sistematizare făcută metodic, analizând un cartier întreg, ne asigură și un trafic mai ordonat, mai eficient”, explică Radu Mihaiu.

Amintim că, începând de joi, 1 decembrie, mai multe străzi din cvartalul 7 al Sectorului 2 au devenit cu sens unic. Citește mai multe AICI.

Cookies