Alte două companii municipale înființate de Gabriela Firea au fost dizolvate: Tehnologia Informaţiei şi Compania Municipală Sport pentru Toţi Bucureşti. Decizii publicate în MOF

21 sept. 2021
175 Afișari
Alte două companii municipale înființate de Gabriela Firea au fost dizolvate: Tehnologia Informaţiei şi Compania Municipală Sport pentru Toţi Bucureşti. Decizii publicate în MOF
Alte două companii municipale înființate de Gabriela Firea au fost dizolvate: Tehnologia Informaţiei şi Compania Municipală Sport pentru Toţi Bucureşti. Decizii publicate în MOF

Dizolvarea companiilor municipale înființate de Gabriela Firea este în linie dreaptă în București. Alte două societăți au fost desființate oficial.

Compania Municipală Tehnologia Informaţiei şi Compania Municipală Sport pentru Toţi Bucureşti, ambele având CGMB drept acționar majoritar, au fost lichidate după publicarea deciziilor în Monitorul Oficial, arată economica.net.

Primarul Nicușor Dan a declarat în repetate rânduri că vrea desființarea tuturor companiilor municipale înființate de Gabriela Firea, cu excepția celor care derulează servicii esențiale pentru bucureșteni: STB (transportul public), Trustul de Clădiri Metropolitane (care restaurează clădiri), Energetica Servicii şi Termoenergetica (ambele implicate în furnizarea apei calde și căldurii).

Dizolvarea celor două companii înființate în 2017, în mandatul fostului primar Gabriela Firea, a fost luată de acționarii societăților. Timp de patru ani, de la momentul înființării, ambele societăţi au mers doar în pierdere.

Pentru a desființa o companie municipală, aceasta trebuie să intre în insolvență, iar apoi trebuie ca toate plățile să ajungă la zi, inclusiv salarii sau facturi către diverși furnizori. Abia după ce compania a intrat în insolvență și toate plățile au fost făcute se poate dizolva.

Date despre Compania Municipală Tehnologia Informaţiei

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei a aprobat dizolvarea și lichidarea societăţii, în şedinţa din 23 august, potrivit Hotărârii nr. 46 a firmei, publicată în Monitorul Oficial.

 • Acţionarii societăţii sunt: Municipiul Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu 99,9974% din capitalul social şi Service Ciclop SA, cu 0,0026% din capitalul social al societăţii.
 • Compania își propunea să realizeze proiecte majore de infrastructură în IT&C pentru a face tranziția către o administrație publică modernă.
 • Directorul general al Companiei Municipale Tehnologia Informaţiei este Sorin Cătălin Enache.
 • Societatea a avut un număr mediu de 40 de salariaţi în 2020, faţă de 46 de oameni – în 2019.
 • Din 2017, anul înmatriculării firmei la Registrul Comerţului, Compania Municipală Tehnologia Informaţiei a mers doar în pierdere. Totuşi, pierderea cu care societatea a închis anul 2020 e cea mai mică dintre cele raportate din anul 2017, arată bilanţurile comparate de Economica.net.

Date despre Compania Municipală Sport pentru Toţi Bucureşti

Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei Municipale Sport pentru Toţi Bucureşti a decis dizolvarea, lichidarea şi radierea societăţii din Registrul Comerţului, în şedinţa din 15 iulie, potrivit Hotărârii acţionarilor nr. 64, publicată recent în Monitorul Oficial.

 •  Acţionarii societății sunt: Municipiul Bucureşti, prin Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu 99,9% din capital social şi Service Ciclop SA, cu 0,1% din capitalul social al societăţii. Acţionarii celor două companii municipale antemenţionate au desemnat Agenţia de Reorganizare Judiciară IPURL ca lichidator al societăţilor.
 • Directorul general al Companiei Municipale Sport pentru Toţi Bucureşti e Laurenţiu Rusescu.
 • Societatea a avut un număr mediu de 23 de angajaţi în 2020.
 • Şi această companie municipală a mers doar în pierdere de la înfiinţare. Pierderile nete ale societăţii depăşesc 2,6 milioane de lei în 2020, dar sunt uşor mai mici decât cele raportate pentru anul 2019, conform bilanţurilor depuse la Finanţe.

Companiile municipale care rămân funcționale:

 • Societatea de Transport București (STB)
 • Trustul de Clădiri Metropolitane
 • Termoenergetica
 • Energetica Servicii

Lista companiilor pentru care Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a votat dizolvarea:

Compania Municipală Turistică
Compania Municipală Managementul Transportului
Compania Municipală Medicală
Compania Municipală Sport pentru Toți
Compania Municipală Agrement
Compania Municipală Publicitate și Afișaj
Compania Municipală Cimitire
Compania Municipală Tehnologia Informației
Compania Municipală Pază și Securitate

Principalele companii municipale înființate de Gabriela Firea:

Trustul de Clădiri Metropolitane București
Compania Municipală Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București
Compania Municipală Agrement București
Compania Municipală Cimitire București
Compania Municipală Consolidări București
Compania Municipală Dezvoltare Durabilă
Compania Municipală Ecoigienizare București
Compania Municipală Energetica
Compania Municipală Iluminat Public
Compania Municipală Imobiliară București
Compania Municipală Medicală București
Compania Municipală Parcuri și Grădini
Compania Municipală Parking București
Compania Municipală Pază și Securitate București
Compania Protecție Civilă și Voluntariat București
Compania Municipală Publicitate și Afișaj București
Compania Municipală Sport Pentru Toți București
Compania Municipală Străzi, Poduri, Pasaje
Compania Municipală Tehnologia Informației București
Compania Municipală Managementul Traficului București

Tags:
Cookies